Guide: Underholdning, læsning og opgaver til børnene i hjemmet

Corona-epidemien betyder at både børn og voksne skal være hjemme den næste tid. Heldigvis er der masser gode tiltag med underholdning og opgaver til børnene.

Guide: Underholdning, læsning og opgaver til børnene i hjemmet

Corona-epidemien har betydet store ændringer i hverdagen for landets unge og ældre. De voksne arbejder hjemme og børnene skal forsøge at navigere i en anderledes hverdag, hvor skole, børnehave og legeaftaler og meget andet pludselig er væk.

Det kan være en svær situation for både børn og forældre, for jobbet skal jo passes og børnene skal både lære og have brændt energi af. Heldigvis har denne skræmmende tid også budt på spændende tiltag, som kan hjælpe familier godt på vej. Her er både underholdning, informativt indhold, skoleopgaver til både store og små – og så er det altsammen gratis.

Læs også: Disneys streamingtjeneste lanceres i Danmark til sommer

Sofaskolen – undervisning fra 0-9. klasse

Sofaskolen byder på undervisning på Youtube. Undervisningen starter klokken 8:00 og har man ikke fuldt med fra starten, så ligger alle videoer klar i kanalens arkiv. Niveauerne er inddelt efter 0. – 3. klasse, 4. – 6. klasse og 7. – 9. klasse. De tre undervisere er Josefine Jack Eiby, Aslak Gottlieb og Anders Schunk, som dagligt uploader video-undervisning fra den 16. marts og to uger frem ind til videre. Her finder du Sofaskolen på Youtube.

Biologi med Randers Regnskov

Randers Regnskovs Skoletjeneste byder ind live-undervisning, hvor emnet er biologi. Her sendes der dagligt live fra regnskoven, hvor børnene både bliver underholdt og lærer noget. Skoletjenesten filmer fodring af dyrene, fortæller om i regnskoven i Randers og tager forskellige emner op. Her kan man følge med hver dag klokken 9:00 på Randers Regnskovs Facebookside, og børnene kan skrive spørgsmål til dyrepasserne.

Københavns Zoologiske Have sender også live hver dag på deres Facebook-side, hvor der bliver fortalt spændende ting om dyrene.

DR Skole med hjemmeundervisningsmateriale

DR Skole har netop langt nyt hjemmeundervisningsmateriale ud, med materialer til både dagtilbud, indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. Her er både sundhedskundskab, matematik, musik, natur og teknologi, dansk og billedkunst, samt et oplagt fokus på coronavirussen. Bamselægen fortæller de mindste om virus, mens de større børn kan lære om kroppen, berlinmuren og fake news. Her er masser at dykke ned i.

Hjemmefra kan man også benytte de online-værktøjer, som skolen allerede benytter. Det kan være Matematikfessor, denførstelæsning eller noget andet. Her er der masser af opgaver at gå i gang med. Selvom man ikke skal i skole, så er det vigtigt at få læst hver dag.

Masser af gratis e-bøger og lydbøger

Landets biblioteker har lukket, men tilbyder stadig hele 46.000 e-bøger og 17.000 lydbøger og 700 podcasts med eReolen, til både store og små. På grund af coronavirussen er lånekvoten forhøjet til 5 e-bøger og 5 netlydbøger. Bibliotekernes særlige børneunivers, eReolen GO!, har over 16.000 e-bøger, 6.000 netlydbøger og 100 podcasts.

Apps med underholdning og læsning

De 4-8 årige har fået ny underholdning i Ramasjang-appen. Appen er netop blevet opdateret med ny animationsstil og masser af nyt indhold. For at flest muligt får glæde af appen vil den også virke på ældre iPads, dog i en begrænset udgave.

Til læsningen kan der benyttes en app som Maneno. Her er der masser af bøger af vælge i mellem, både med og uden oplæsning, og til alle aldre.

Lav et skema, med plads til afvigelser

Her menes der ikke kun et skoleskema, men også et skema til familiens dagligdag. For hele familiens skyld er det vigtigt med et skema, hvori der afsættes arbejdstid, børnetid og tid til at få styr på hjemmet. Gør man ikke dette, så er det en risikabel kilde til stress. Inddrag arbejdstid, pauser, skoleopgaver, underholdning, motion og hvad i ellers kan have behov for i familien.

Der skal være plads til afvigelser. Det er en helt ny hverdag for både forældre og børn, hvorfor det er vigtigt at tilpasse skemaet efterhånden som tiden går og samtidig sørge for fleksibilitet.

Dette kan i også lave derhjemme

Det kan være svært at være kreativ og man behøver heller ikke hele tiden være det. Man kan altid male og tegne, spille spil sammen, læse gode bøger og så er det heller ikke ulovligt at se en film.

Læs også: Tid til streaming? Her er de bedste serier og film

Temaet er ikke slut

Interessen for emnet tog ikke slut. mobilsiden kørte videre med bolden. 16/8/2017 gik vi et spadestik dybere og bragte nyheden om 11 gode apps til børnenes skolestart [TIP] – Læs her. De seneste nyhedsartikler om temaet “kahoot” finder du her..