Telenav vil udfordre Google med OpenStreetMap-baseret SDK
Selskabet Telenav har investeret en stor sum penge i OpenStreepMaps (OSM) projektet som ofte kaldes “Wikipediea of maps”. OSM projektet er interessant idet kortdata er indsamlet af 1,6 millioner frivillige og bliver gjort tilgængelig ganske gratis. OSM anser sig selv om en åben datakilde, der er ingen informationer som et selskab kan købe sig til, der ikke er tilgængelig for den almene bruger.
Alt OSM data er frit tilgængelige for alle, i modsætning til Google Maps som ejer alle de informationer der bliver indsamlet.
Telenavs engagement i OSM har givet projektet et ganske stort boost, og Telenav har nu skiftet til at bruge OSM som den primære kilde af kortdata i deres Scout navigations applikationer. iOS applikationen er skiftet til at benytte OSM, Android versionen forventes at skifte i næste måned.
Telenav med ny kort og navigations SDK
Endnu mere interessant er det, at Telenav har frigivet en ny kort og navigations SDK (Software Development Kit) baseret på OSM data. En af de ganske fornuftige features er, at udviklere kan lave apps der bruger offline kort hvilket gør den specielt velegnet til rejser hvor brugere kan downloade kort før en rejse i stedet for at betale de dyre roaming priser.
Idet Telenav benytter OSM kortdata og ikke behøver at betale licens for denne information, kan Telenav tilbyde udviklere deres services for halvdelen af prisen på Google Maps API’et.
Ifølge OSM grundlægger Steve Coast kan OSM data i dag konkurrere mod andre kortdata på de fleste områder, dog halter navigations information som ensrettede veje og forbudte sving stadigvæk. For at fikse disse problemer, har en gruppe på 25 personer hos Telenav kigget igennem GPS data indsamlet gennem de sidste tre år og analyseret dem for at danne et mønster der kan bruges.
Coast er ganske ambitiøs og fortæller at de har planer om at erstatte Google på flere områder. Det er naturligvis ikke ligetil, Googles flåde af StreetView biler har automatiseret en stor del af den process som OSM-samfundet skal udføre i hånden.
Kilde: TechCrunch