Afstemning: Bruger du lang zoom i kameraet på mobilen?

Det er oftest kameraet der bliver spillet på, når producenterne skal sælge de dyrere telefoner. Og i denne tid er lang zoom kommet i fokus, men bruger vi det overhovedet? Deltag i artiklen.

Afstemning: Bruger du lang zoom i kameraet på mobilen?

Med en pris som let kommer op på 9-10.000 kroner, så er flagskibstelefoner voldsomt dyre. Smartphoneproducenterne lokker med alt hvad de kan, for at friste gadget-hungrende forbrugere. Bedre ydelse, større skærm, hurtigere opladning, flere funktioner og meget meget mere. Men efterhånden er mellemklasse- og premium-mellemklassetelefonerne blevet så gode, at det kan være svært, at retfærdiggøre at bruge mange flere tusinde på et flagskib. En af de største forskelle finder vi i kameraet, hvor producenterne den seneste tid har haft stort fokus på enorm lang zoom.

Flagskibstelefoner har længe gjort meget ud af deres kameraer, som stadig er blandt forbrugernes mest vigtige ting i telefoner. Dog er der sket en enorm udvikling i kamerateknologi, som har gjort de gode kameraer billigere og tilgængelige i billigere telefoner. Giver man op til 4.000 kroner for en mobil, så får man ofte et rigtig godt kamera, og springer man op i 5.000 kroner for en mobil, så er det tæt på flagskibskvalitet.

Se også: Kamera-test: Zoom på Samsung Galaxy S21 Ultra

Alligevel er der slet ingen tvivl om, at flagskibene byder på bedre kameraer og flere funktioner, men i specifikke situationer. I dagslys er forskellen minimal, men er det i aften, mørke eller med zoom, så er forskellen større. Og producenterne mener åbenbart, at vi i mobiltelefoner har brug for helt op til 100x zoom. Huawei var først med den såkaldte periskoblinse i P30 Pro og lige siden da har lang zoom være et musthave for producenterne, at have i deres dyreste mobiltelefoner. 10x zoom, 30x zoom og helt op til 100x zoom på en mobiltelefon er imponerende, men også ret vanvittigt. Her på redaktionen har vi delte meninger omkring lang zoom i mobiltelefoner, og nu vil vi gerne høre jeres mening.

Se også: Mobiltelefoner med de bedste kameraer

Synes du lang zoom i mobiltelefoner er nødvendigt eller er det en gimmick? Deltag i afstemningen herunder.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...