Mobiler med flest kameraer er mest populære

En ny undersøgelse viser, at jo flere kameraer en mobil har, desto bedre sælger den. Dermed er mobiler med firedobbelte kameraer mest populære lige nu.

Mobiler med flest kameraer er mest populære

De fleste af os husker nok dengang et enkelt kamera i mobilerne var rigeligt. Men med tiden har smartphoneproducenterne øget antallet af kameraer, og det er blevet vel modtaget hos forbrugerne. En ny undersøgelse viser nemlig, at de mobiler med flest kameraer er mest populære.

Undersøgelse er foretaget af analysevirksomheden Omdia, som har undersøgt sammenhængen mellem flere kameraer i mobilerne og popularitet.

Læs også: De bedste kamera-telefoner

Flere kameraer = flere muligheder

Godt nok var et enkelt kamera engang rigeligt, men flere kameraer i mobilerne har også store fordele. De flere kameralinser giver nemlig flere funktioner og langt større fleksibilitet. Med tiden er der kommer ultra vidvinkel, telefotolinse med masser af zoom, makrokamera, dybdekamera, 3D-sensor, monokrom-kamera – der er sikkert flere typer derude. Disse gør uden tvivl mobilkameraet langt mere kapabelt. Og det synes forbrugerne at være enige i.

Undersøgelsen resultatet viser nemlig, at quad-kameraer (firedobbelte) er de mest populære. Siden de første quad-kameraer på mobiler i 2019, så er popularitet steget gevaldigt for hver kvartal, og nu indtager de en førsteplads.

mobiltelefoner kameraer omdia
Her ser man at de firedobbelte kameraer er mest populære. Meget tæt er det tredobbelte kamera.

I undersøgelsen skriver Omdia, at telefoner med flere kameraer ikke længere betragtes som “premium” – altså noget som kun er at finde en flagskibstelefoner. De mange kameralinser er blevet en nødvendighed selv i mellemklasse og budget smartphones.

En vigtig faktor her er kvaliteten. Flere kameraer er ikke lig med bedre kvalitet, og det er ofte det man oplever med billigere telefoner med flere kameralinser. De ekstra linser er der af nødvendighed og for at sælge flere enheder, hvor fotokvaliteten ikke imponerer. Et godt eksempel på dette er OnePlus Nord N100.

I tredje kvartal af 2020 var 60 procent af de solgte mobiltelefoner med mindst tre kameraer. Xiaomi tager her førstepladsen:

mobiltelefoner kameraer omdia
mobiltelefoner kameraer omdia

Og har man fulgt lidt med, så har man også set hvor populære Xiaomi er. I tredje kvartal af 2020 har de indtaget tredjepladsen, foran selveste Apple.

Som man kan se herover, så har Apple været noget mere konservative med antallet af kameralinser. Kun de dyreste modeller har tre linser, hvor den billigste (iPhone SE 2020) stadig kun har en enkelt.

Læs også: Test af Apple iPhone SE 2020

Mere til nyheden

Siden redaktionen kørte dette opslag er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. Efterfølgende d. 30/11/2020 bragte vi en artikel der drejer sig om Huawei-grundlægger ønsker sig konkurrence fra Honor – Artiklen kan læses her. Se også seneste nyt om temaet her..