Test af OnePlus Nord N100 – For mange kompromisser

Selvom noget er billigt, så er det ikke altid et godt køb. Med OnePlus Nord N100 får man producentens billigste mobiltelefon nogensinde, men lidt for mange kompromisser følger med. Her er vores test af OnePlus Nord N100.

Test af OnePlus Nord N100 – For mange kompromisser

Siden OnePlus lancerede deres første smartphone, OnePlus One, tilbage i 2014. Siden da har OnePlus haft mindre fokus på prisen, og i stedet arbejdet hårdt på, at kunne konkurrere mod markedets bedste high-end-telefoner. Og det er lykkedes dem ganske godt. I år har OnePlus dog kastet sig ud i et interessant skifte, som der både bliver skrevet om på internationale medier og debatteret heftigt. Det hele startede med OnePlus Nord-serien, og i denne artikel tager vi et nærmere kig på den billigste i serien. Her er vores test af OnePlus Nord N100.

Billigere mobiltelefoner har vi intet imod, men spørgsmålet er om det kan blive for billigt? Det er den følelse jeg sidder med, efter at have testet OnePlus Nord N100. Der er slet ingen tvivl om, at OnePlus Nord N100 er en fin telefon til prisen, men det er stadig svært at anbefale den. For at opnå den billige pris, så er der nemlig en lang række kompromisser, og derudover nogle tvivlsomme valg.

OnePlus Nord N100 er den billigste i serien. OnePlus Nord koster vejledende 3.299 kroner, OnePlus Nord N10 5G koster 2.499 kroner og til sidst er der OnePlus Nord N100 til 1.399 kroner.

Læs også: OnePlus bliver billigere – her er OnePlus Nord N10 og N100

OnePlus Nord N1oo: Fordele og ulemper

Fordele:

  • Fint design og god byggekvalitet
  • Lysstærk skærm
  • Lang batteritid
  • Simpel og brugervenlig software

Ulemper:

  • Skuffende kamerakvalitet
  • Mangel på kræfter
  • Mangelfuld support – får kun Android 11
  • Sløv og upræcis vibratormotor

Læs også: De bedste Android-telefoner under 3.000 kroner

Design

Til 1.399 kroner er der nok ikke de store forventninger til designet og materialevalget på en mobilelefon, men faktisk gør OnePlus Nord N100 her et ret godt indtryk. Kvaliteten minder meget om den storebror N10 5G, og der er altså ikke langt op til Samsung Galaxy S20 FE, som også har en bagside i plastik. Og ja, bagsiden er i plastik, men det gør overhovedet intet. Plastik er ofte mere holdbart og i denne prisklasse er det helt i orden at benytte dette lidt mindre luksuriøse materiale.

Med målene 164.9 x 75.1 x 8.5 millimeter, en vægt på 188 gram og en skærm på 6,52 tommer, er N100 en relativt stor mobiltelefon. Heldigvis er dens kurvel bløde og ergonomiske, og den er generelt meget behageligt i hånden. Den store skærmstørrelse gør det svært at nå toppen på skærmen med én hånd, og det hjælper ikke at der i bunden er et stor stykke ramme med spildplads.

OnePlus Nord N100 føles generelt velbygget og solid, men byder dog ikke på en IP-certificering, hvilket til prisen er forventeligt. Knapperne er af en fin kvalitet, men her mangler – ligesom på storebror – OnePlus’ velkendte Alert Slider, hvor man skifter mellem lyd, vibration og lydløs.

OnePlus Nord N100 er desuden udstyret med både 3,5 mm jackstik og plads til MicroSD-hukommelseskort, men den dropper 5G-support. Vil man have 5G, så skal man op i OnePlus Nord N10 5G, som vi også har haft til test.

Til prisen er designet på OnePlus Nord N100 vellykket og kvaliteten er i orden. Det er måske samtidig en anelse kedeligt. Man kunne forestille sig, at dette kunne være en oplagt “første mobiltelefon” for børn og unge, men der er ikke meget ungt over dens Midnight Frost farve. Her havde det nok fristet lidt mere med fx Interstellar Glow fra OnePlus 8.

Specifikationer på OnePlus Nord N100

Specifikationer på OnePlus Nord N100
Skærm 6,52″ LCD

90 Hz

720 x 1600 pixel (720p)

Mål og vægt 164.9 x 75.1 x 8.5 milli­meter

188 gram

Processor Snapdragon 460
Batteri 5.000 mAh

18 watt ­op­lad­ning

RAM 4 GB
Lagerplads 64 GB

Plads til MicroSD

Kamera 13 megapixel sensor, f/2,2 blænde

2 megapixel dybdekamera

2 megapixel makrokamera

8 megapixel frontkamera

Software Android 10
OxygenOS 10.5
Andet Dual SIM

Stereohøjtalere

Kapacitiv fingeraftrykslæser på bagsiden

Vejledende pris 1.399 kroner

Se også: De bedste OnePlus-telefoner til prisen

De bedste priser på OnePlus Nord N100

Opdateret 27/7 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Elgiganten.dk
Mindstepris
737,-
737,-
Computersalg A/S
Mindstepris
1.103,-
1.103,-
Telegiganten
Mindstepris
1.105,-
1.105,-

OnePlus Nord N100 udbydes af 10 udbydere. Du kan spare op til 862,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på OnePlus Nord N100

Sammenlign aktuelle priser hos 10 webshops »

Skærm og ydelse

OnePlus Nord N100 byder på en rimeligt stor skærm på 6,52 tommer. Underligt nok er skærmen større end på den dyrere N10 5G, men den har samtidig større sort ramme omkring skærmen. Til den pris er det en LCD-skærm, hvilket til 1.399 kroner er helt forståeligt.

Som sagt er der tale om en rimeligt stor skærm, som desværre er i en lav opløsning på 1600 x 720 pixel (269 ppi). Man skal ikke kigge meget efter, hvis man skal opdage pixels. Sammenligner man med skærmen i N10 5G, så er forskellen i skarphed meget stor. OnePlus valgt at bruge ressourcer på at smide en 90 Hz-skærm i N100, hvilket virker underligt. Det havde givet langt mere mening at smide en skærm i fuld HD i. Specielt fordi telefonens hastighed sjældent kan matche panelet på 90 Hz, men mere om det snart. Derudover er det dog en udmærket skærm, med en fin lysstyrke, gode betragtningsvinkler og nogle okay, men lidt fesne farver.

OnePlus Nord N100 test
OnePlus Nord N100 har ikke den bedste skærm, men lys har den nok af.

Ikke meget fart over feltet

Motoren i OnePlus Nord N100 er der ikke meget “OnePlus over”. Tidligere har OnePlus udelukkende smidt turboladede racermobiler på gaden, og er kendte for netop dette, men Nord N100 er det komplet modsatte. Faktisk kunne der lige så godt stå et helt andet producentnavn bagpå, for der er ikke meget OnePlus over den, og endnu mindre end i OnePlus Nord N10 5G. Der sidder en Snapdragon 460 under motorhjelmen, som i navigation rundt i brugerfladen gør det nogenlunde – uden man føler det flyver afsted. Når man derimod begynder at åbne apps, spil og kaste sig ud i multitasking, så er præstationerne det direkte modsatte af OnePlus’ eget motto, “Never Settle” – det er netop hvad man her gør. I min test har jeg oplevet OnePlus Nord N100 som sløv, hakker ind i mellem og viser sjældent overskud – nok derfor skærmen deri er i så lav en opløsning, fordi der er ikke kræfter til at trække flere pixels. Man kommer dog rundt, hvis man venter lidt længere end den typisk OnePlus-telefon. Igen skal vi huske, at prisen her er 1.399 kroner, og med henblik på den lille Snapdragon 460, så får OnePlus det maksimale ud af den. Jeg er dog bekymret for den efter længere tids brug. Viser den allerede nu, at der er mange på kræfter, hvordan ser det så ud efter et års brug?

Læs også: Guide: Disse telefoner har hurtigere skærmopdatering

God brugerflade, ringe support

OnePlus’ OxygenOS-brugerfladen er blandt de bedste i Android-verdenen, hvis ikke den bedste. Godt nok kommer N100 ikke med den nyeste udgave af OxygenOS, men version 10.5. Med hensyn til selve brugerfladen betyder det ikke det store, for den er både simpel, nydelig og rar at bruge. Brugerfladen er samtidig godt optimeret og tærer ikke meget på batteriet.

Hvad der derimod ikke er så godt, er den support OnePlus yder på Nord N100. Normalt er OnePlus blandt de bedste af Android-producenterne til netop dette, men sådan bliver de billigste N10 5G og N100 altså ikke behandlet – langt fra faktisk. N100 kommer nemlig med en allerede forældet udgave af Android, Android 10, og bliver kun opdateret til Android 11 og får kun to års sikkerhedsopdatering. Så har du planer om at holde fast i din nye mobil i mere end to år, så skal du ikke købe denne – også selvom den er billig.

Godkendt lyd

Heri er der hverken 5G eller WiFi 6. Der er til gengæld stereohøjtalere, hvilket er overraskende i denne prisklasse. De er ikke de bedste, men de gør det faktisk hæderligt.

Det samme gælder opkaldkvalitet, som er ganske fin på Nord N100. Lyden er rigeligt høj og klar – bestemt godkendt. Jeg har heller ikke oplevet nogle problemer med hverken WiFi, bluetooth og mobildataforbindelsen.

Læs også: Guide: De hurtigste Android-telefoner – sommer 2020

Imponerende batteritid

Hvor OnePlus Nord N100 virkelig (og endelig) imponerer er på batteritiden. Bag dens plastikbagside gemmer sig et stort 5000 mAh batteri, som slår samtligt OnePlus-telefoner på kapacitet.

Kombination en stort batteri, strømbesparende chip og en skærm i ringe opløsning har en god indvirkning på batteritiden. Ved helt normalt brug holder OnePlus Nord N100 let to dage. Sparer man lidt på batteriet, så holder den også gerne tre dage. Skal du derimod køre batteriet i bund på én dag, så får du travlt. Det er et ret fantastisk batteri.

Desværre er N100 ikke blevet udstyret med OnePlus’ skønne Warp Charge hurtigopladning, men kommer med en langsommere 18W-opladning. Det tager over to timer at lade de store batteri op, hvilket i dag må anses for at være langsomt. Til sammenligning klarer OnePlus 8T en fuld opladning på under 40 minutter. Der er ingen trådløs opladning i OnePlus N100.

Læs også: De bedste kamera-telefoner

OnePlus Nord N100 test
Kameraet i OnePlus Nord N100 er generelt en skuffende oplevelse.

Kameraet er nedprioriteret

Hvad er noget af det vigtigste i nutidens mobiltelefoner? Kameraet. Specielt i en telefon som denne, som kunne være perfekt til den yngre målgruppe, burde der være sat ressourcer af til et nogenlunde kamera. Det er dog ikke tilfældet. Inden jeg beskriver kameraet i N100 nærmere, så lad os tage et kig på kamera-hardwaren:

  • Hovedkamera: 13 megapixel sensor, f/2,2 blænde
  • Dybdekamera: 2 megapixel dybdekamera
  • Makrokamera: 2 megapixel makrokamera
  • Frontkamera: 8 megapixel frontkamera

Går du meget op i kamera og fotokvalitet, så skal du nok ikke vælge OnePlus Nord N100. Står solen højt på himlen og er der blå himmel, så ser det nogenlunde ud – i hvert fald indtil man zoomer ind. I min test af OnePlus Nord N100 oplever jeg, at billederne ofte er fyldt med støj og ikke er særligt detaljerede. Når der er mindre lys til stede, så får N100 det rigtig svært. Farverne rammer den udmærket, men her er stor mangel på detaljer, dynamisk rækkevidde og så går det ofte galt med eksponeringen.

Kameraet skal dog have ros for portrætfunktionen, som det gør udmærket. Her er det stadig et spørgsmål om godt med lys. Igen skal vi ikke glemme at prisen er 1.399 kroner og forventningerne er derefter. Til prisen er kameraet “okay”, men vil du gerne kunne tage ordentlige billeder, så skal du investere lidt mere i mobiltelefonen.

Her er billeder taget med OnePlus Nord N100. Her er desuden et par sammenligninger med Nord N10 5G, hvor man ser en stor forskel.

Konklusion: OnePlus Nord N100 kan gå an

OnePlus Nord N100 er ikke en dårlig mobiltelefon, men sagtens gå an. Det er dog en ret uimponerende mobil, som lider af mange kompromisser og valg vi ikke helt forstår. Dens største styrke er det fantastiske batteri, som holder helt op til tre dage. Designet er også udmærket og byggekvaliteten fornuftig. Derimod imponerer den ikke på ydelse, skærmen er i en ringe opløsning og kameraet er skuffende.

Det er samtidig skuffende, at det N100 ikke får nogle fremtidige Android-opdateringer og kun to års sikkerhedsopdateringer. Til prisen er OnePlus Nord N100 er udmærket mobiltelefon, men er den færdig efter to år, så er den i sidste ende ikke så billig alligevel. Brug i stedet få hundrede kroner mere og du får en betydeligt bedre mobiltelefon, fx Samsung Galaxy A51. Vil du have den OnePlus-oplevelse som vi elsker, så skal du op i minimum OnePlus Nord.

OnePlus Nord N100 ender i test på 3 ud 6 stjerner

OnePlus Nord N100 test
OnePlus Nord N100 får test 3 ud af 6 i test.

Seneste nyt om temaet

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 12/11/2020 samlede vi op på historien og publicerede en vinkel på Test af OnePlus Nord N10 5G – Den billigste med 5G – Følg det videre forløb her. Seneste nyt om emnet finder du her.