Tesla klar med humanoid robot næste år – Tesla Bot

Tesla har afsløret, at de arbejder på en humanoid robot, kaldet Tesla Bot, som tager sig af dagligdagens kedelige opgaver. Tesla Bot lanceres i prototype næste år.

Tesla klar med humanoid robot næste år – Tesla Bot

Teslas administrerende direktør Elon Musk siger, at virksomheden arbejder på en såkaldt humanoid robot, hvor en prototype vil være klar “i løbet af næste år”. Den humanoide robot vil benytte Teslas erfaring med automatiserede maskiner på fabrikkerne samt noget af den hardware og software, der driver virksomhedens kunstige intelligens i Tesla-køretøjernes autopilot.

Se også: Forudbestil Tesla Cybertruck til en billig pris

Elon Musk, der gentagne gange har talt om sin frygt for kunstig intelligens, sagde under præsentationen, at Tesla Bot er “bygget til at være venlig”, men at Tesla designer robotten på et “mekanisk niveau”, så “du kan løbe væk fra den og højst sandsynligt overmande den”. Men hvorfor overhovedet bygge en robot, når man har en frygt for kunstig intelligens? Her var Musks svar, at byggede Tesla ikke den humanoide robot, så gjorde nogle andre.

Tesla Bot bliver 1,5 meter høj, vil veje cirka 56 kg og have en skærm i stedet for et ansigt. Kodenavnet for robotten internt i virksomheden er “Optimus”, sagde Musk. Tesla Bot vil kunne løfte op til 68 kg i dødløft og bære lidt over 20 kg.

Tesla Bot
Tesla Bot i tal.

Send Tesla Bot ned at handle

Tesla Bot vil være designet til at håndtere “opgaver, der er usikre, gentagne eller kedelige”, står der på virksomhedens hjemmeside. Man vil fx kunne sende Bot ud at handle i supermarkedet.

Under præsentation sagde Musk følgende: “Jeg tror grundlæggende, at fysisk arbejde i fremtiden vil være et valg, hvis du hvis du vil gøre det, kan du gøre det,”. Og netop denne fremtid skulle Bot være starten på.

Er du frisk på at have en Tesla Bot i hjemmet?

Læs også: Tesla opgraderer i Danmark med servicecenter og lynladere

Emnet følges op

Her følger vi op med den seneste udvikling om temaet. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 16/8/2021 fulgte vi op med sagen Starlink: Alle detaljer om SpaceX’ bredbånd via satellitter – Læs mere her. Få også seneste nyt om temaet her.