OnePlus 3 er officiel: Ny prisstærk topmodel i metal
Efter måneders venten løfter OnePlus omsider sløret for årets nye topmodel: OnePlus 3. Den endnu relativt lille producents tredje forsøg på en topmodel er blevet realiseret med en helt ny strategi, der ikke ligner noget, OnePlus tidligere har praktiseret. Måske er tredje gang lykkens gang for at slå igennem.
OnePlus har trukket mange overskrifter, men producenten har som følge af at begrænse salget med invitationer endnu ikke været nogen trussel over for de øvrige producenter – i hvert fald hvad angår markedsandele.
Læs også: Sammenligning: Her er forskellen mellem OnePlus 3, 2 og One
To år senere og med den nye OnePlus 3 som en del af porteføljen er ambitionerne dog røget i vejret, lige som OnePlus har gået helt nye veje på designfronten i forhold til forgængerne.
Plastik skiftet ud med aluminium
Ved første øjekast ligner OnePlus 3 i den blanke sølv- og guldfarve nemlig ikke nogen af de to forgængere. Den velkendte ru Sandstone-bagside, der gjorde OnePlus One og OnePlus 2 unik, er nemlig sløjfet. I stedet har OnePlus fulgt de sidste års trend og er gået med på bølgen med unibodykonstruktioner udført i aluminium.
Med målene 152,7 x 74,7 mm er OnePlus 3 størrelsesmæssigt meget identisk med både OnePlus 2 og OnePlus One. Til gengæld er årets topmodel blevet en tynd sag på kun 7,35 mm. Til sammenligning måler OnePlus 2 og OnePlus One henholdsvis 9,9 og 8,9 mm, og de er ikke just tykke.
Læs også: OnePlus sænker priserne på alle sine telefoner
Et nærmere kig på bagsiden viser et design, der leder tankerne hen på alt andet end OnePlus’ tidligere topmodeller, men nærmere end god blanding af Samsung Galaxy S7 med dets kameramodul og HTC 10 med antennelinjerne krydret med lidt iPhone 6s over den samlede finish. Umiddelbart ikke en dårlig cocktail, men heller ikke noget, der ikke er set før og dermed lidt idéforladt, vil nogle måske mene.
Foran har OnePlus til gengæld ført designstilen videre fra en af de øvrige telefoner i porteføljen: OnePlus X. OnePlus 3 har nemlig den samme sorte og ikke mindst meget stilrene front med de bløde kanter hele vejen rundt om glaspanelet, mens en lignende fingeraftryksafslæser fra OnePlus 2 er at finde på fronten med en lille sølvfinish rundt om.
OnePlus 3 byder altså på både lidt af det velkendte, men går også i en ny retning, der dog er set på mange andre smartphones førhen.
Udstyret med Optic AMOLED-skærm
Da OnePlus sidste år lancerede den billige OnePlus X, trak særligt én nyhed overskrifter: AMOLED-skærmen, som giver dybe, sorte nuancer og kraftige, mættede farver over hele linjen samtidig med at være mere batterisparende end traditionelle LCD-skærme.
Læs også: Rygte: iPhone får AMOLED-skærm og glasbagside næste år
OnePlus 3 har en lignende skærm, der går under navnet Optic AMOLED. AMOLED-teknologien lyser for tredje år i træk en 5,5” stor skærm op med en opløsning på 1.080 x 1.920 pixels. Nogle vil argumentere for, at det er på høje tide for OnePlus at skrue opløsningen op til QHD (1.440 x 2.560 pixels), men den kinesiske producent holder fast i, at Full HD-opløsningen er tilstrækkelig.
Du får altså ikke et lige så detaljeret billede som mange af de andre konkurrenter. En anden faktor er også, at skærmens pixels er konstrueret i et såkaldt pentile-gitter, der på klos hold godt kan anes, men på fjern afstand ikke bør give anledning til nogle problemer. Uanset pixel-gitteret danner kombinationen af AMOLED-teknologien og en lav Full HD-opløsning grundlag for en fornuftig batteritid.
35 % hurtigere mekanik end i OnePlus 2
OnePlus har ry for at udstyre sine smartphones med den bedste mekanik tilgængelig på markedet, og det er heller ikke en undtagelse i år. Lige som de fleste andre topmodeller er OnePlus 3 udstyret med Qualcomms lynhurtige Snapdragon 820-processor, der består af 4 af de såkaldte Kryo-kerner, der drøner af sted med mellem 1,6 og 2,2 GHz.
Du kommer derved ikke til at mangle computerkraft på noget som helst tidspunkt – selv ved de mest krævende spil. OnePlus lover nemlig, at OnePlus 3 er 35 % hurtigere end OnePlus 2, mens ydeevnen i grafikchippen er forbedret med 40 %.
Det samme bliver tilfældet med RAM eller hukommelse. OnePlus har altid skruet maks. op for mængden af RAM – en historie der gentager sig i år. Årets topmodeller gemmer typisk på 4 GB RAM af LP-DDR4-typen, hvilket OnePlus 3 utroligt nok ikke gør.
Læs også: Processor-dyst: Samsung Galaxy S7 mod konkurrenterne
OnePlus er nemlig gået skridtet videre og har fyldt den med hele 6 GB af den samme hurtige LP-DDR4-RAM sammen med 64 GB intern lagerplads som den eneste variant. Du skal altså være ualmindelig produktiv på OnePlus 3 og have gang i et utal af apps, hvis du skal bringe den i knæ og løbe tør for hukommelse. Hvad angår mekanik er alt altså som det plejer at være med OnePlus-telefoner.
16 megapixel kamera med optisk og elektronisk stabilisering
På kamerafronten er der også sket ting og sager med den nye OnePlus 3. Først og fremmest er kameraopløsningen skruet op fra 13 til 16 megapixel, hvilket – på papiret – bør resultere i en lidt højere detaljegrad end med OnePlus 2, når du fotograferer og ikke mindst optager videoer.
Konsekvensen af den højere opløsning er, at hver enkelt pixel er mindre og derved ikke kan indtage nær så store mængder af lys. For at kompensere for det skal kameraets sensor rent fysisk forøges i størrelse, hvilket Sony også har sørget for med IMX 298-sensoren.
Læs også: OnePlus udgiver de første billeder taget med OnePlus 3
Kameraet på 16 megapixel har dermed en blænde på f/2.0, hvilket måler sig med flere topmodeller, men overgås også af blandt andet Samsung Galaxy S7 med en blænde på f/1.7 – dog med 4 færre megapixels. Kameraet i OnePlus 3 vil derfor højst sandsynligt være i stand til at lukke store mængder af lys ind, men igen er andre producenter længere fremme på det punkt.
Med bagkameraet kan du optage i den høje 4K-opløsning med 30 billeder i sekundet, mens du skal ned i 720p-opløsningen, hvis du vil have slowmotion-videoer med 120 billeder i sekundet.
Læs også: OnePlus udgiver de første billeder taget med OnePlus 3
Til at holde videoerne stabile er topmodellen udstyret ikke kun med optisk, men også elektronisk billedstabilisering, så sensoren holdes stabil rent fysisk, mens der også i softwaren efterfølgende kan laves yderligere kosmetiske ændringer for at få optagelser til at fremstå mere stabile.
Foran er der 8 megapixel at gøre godt med til selfies i form af endnu en sensor fra Sony – her modellen IMX179, der også har en blænde på f/2.0. Smil til kameraet, og straks tager OnePlus 3 et selfie af dig.
Batteriet skrumper for første gang
Sidste år skruede OnePlus op for batterikapaciteten i OnePlus 2 til hele 3.300 mAh. En sådan fremgang må du dog undvære i år. Faktisk må du tage til takke med en reduktion af kapaciteten på 9 % svarende til 3.000 mAh.
En kapacitet på 3.000 mAh er som udgangspunkt ikke dårligt – selv Samsung Galaxy S7, HTC 10, Huawei P9 og ASUS ZenFone 3 har præcis samme kapacitet, men sammenlignet med forgængeren er det naturligvis ikke den helt rigtige vej at gå.
Læs også: Ny teknologi lader mobilbatteriet op, når du bevæger dig
Det er formentligt en konsekvens af det tynde design på kun 7,35 mm – noget som AMOLED-skærmen og den bedre optimerede Snapdragon 820-processor måske kan opveje. OnePlus 3 skiller sig altså ikke just ud på batterikapaciteten på samme måde, som de to forgængere gjorde det.
Til gengæld har OnePlus udviklet sin egen teknologi til lynopladning kaldet Dash Charge, som producenten hævder er sikrere, køligere og ganske simpelt bedre end konkurrerende løsninger. OnePlus 3 kan således lade op fra 0-60 % på kun 30 minutter. Selv under gaming vil du ikke opleve, at ladehastigheden nedsænkes, lige som det ofte kan på andre smartphones.
9 kroner billigere end OnePlus 2
Der blev forud for lanceringen af OnePlus 3 spekuleret en del i priserne. Først lød det, at den nye topmodel ville blive billigere end OnePlus 2, hvorefter det lød, at det modsatte ville være tilfældet.
OnePlus fortsætter sig med at skille sig ud på det måske mest afgørende område: At levere en topmodel med den bedste mekanik til den halve pris. Hvor prisen på mange topmodeller er steget en anelse over den seneste tid, kan det samme ikke siges at være tilfældet med OnePlus 3.
Da OnePlus 2 blev lanceret, kostede varianten med 32 GB lagerplads 2.499 kroner, mens 64 GB-modellen landede på 2.999 kroner og nu er faldet til 2.490 kroner.
Læs også: Nye priser: OnePlus 3 bliver alligevel dyrere end 2’eren
Sammenlignet med den oprindelige, vejledende pris på OnePlus 2 er den nye OnePlus 3 dermed 9 kroner billigere, mens den i forhold til den nuværende pris på OnePlus 2 med 64 GB altså er præcis 500 kroner dyrere.
OnePlus 3 med 64 GB lagerplads og 6 GB RAM har dermed en officiel, dansk pris på 2.990 kroner.
Køb uden invitationer allerede i dag
Det måske mest udskældte tiltag fra OnePlus har været brugen af invitationer, som har betydet, at du har måtte anskaffe en invitation enten ved at være tålmodig og være heldig på at modtage en tilfældigt eller ved at deltage i alverdens konkurrencer.
Det er slut med den nye OnePlus 3, som for første gang i OnePlus’ korte historie sælges uden kravet om at få en invitation først. Det betyder, at du allerede kan ligge OnePlus’ webshop visit fra i aften klokken 21:00 og købe et eksemplar af OnePlus 3.
Læs også: OnePlus 3 sættes til salg i en virtuel reality-webshop
Ved at downloade OnePlus’ Loop-app kan du allerede nu bruge 5-10 minutter på at udforske OnePlus 3 og få direkte mulighed for at købe telefonen før alle andre indtil klokken 21:00, hvorefter du kan fortsætte med at købe den i den normale webshop.
Specifikationer | OnePlus 3 |
Dimensioner | 152,7 x 74,7 x 7,35 mm |
Vægt | 158 gram |
Skærm | 5,5” Full HD Optic AMOLED-skærm (1.080 x 1.920 pixels), 401 PPI |
Processor | 64-bit quad-core Snapdragon 820 (2 x Kryo på 2,2 GHz + 2 x Kryo på 1,6 GHz) |
Grafikchip | Adreno 530 |
RAM | 6 GB LP-DDR4 |
Intern lagerplads | 64 GB (UFS 2.0) |
Bagkamera | Sony IMX 298 16 megapixel, f/2.0, optisk og elektronisk billedstabilisering |
Frontkamera | Sony IMX 179 8 megapixel, f/2.0 |
Batteri | 3.000 mAh ikke-udskifteligt med Dash Charge (0-60 % efter 30 minutter) |
Netværk | WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 |
Sensorer | Fingeraftrykslæser, hall-sensor, accelerometer, gyroskop, lyssensor, nærhedssensor og kompas |
Software | Android 6.0.1 med Oxygen OS-tilpasning |
Pris | 2.990 kroner |
Andet | USB Type C-stik, 2 nano-SIM |