Så fyldte mobilen 35 år

For cirka 35 år siden fandt den første mobiltelefonsamtale sted, og det endda mellem to konkurrenter.

Så fyldte mobilen 35 år

I dag synes alle uanset alder at have en mobil, eller sågar flere. Men for 35 år siden, da en prototype på en håndholdt mobiltelefon for første gang så dagens lys, var det er særsyn. Dog begyndte udviklingen af mobilen allerede 25 år før dette, altså for 60 år siden.

Den første mobilsamtale nogensinde blev ført mellem Motorola-Manager Martin Cooper og dennes rival nemlig Joe Engell fra Bell Labs, senere AT&T. De havde i flere årtier kæmpet om, hvem der blev den første person, der kunne introducere omverdenen for en mobiltelefon -Motorola løb af med sejren. Det billede, man har af nutidens mobiler, ligger dog langt fra den murstenslignende telefon, man dengang gjorde brug af, skriver Computerworld.

Motorola-Manageren anvendte en DynaTAC på 22 cm, som havde en vægt på 1 kilo. Opladningstiden var på 10 timer, som gav 35 minutters tale. Prisen på denne tør man kun gisne om.

Forinden mobiltelefonens første fremvisning 3. april 1973 havde der været stor ståhej omkring bil-telefonen, som også længe nød godt af interessen. Men det skulle snart vise at ændre sig, eftersom mobilen blev mere og mere populær, samtidigt med dens størrelse svandt ind.

Hvis man ser tingene fra et kommercielt synspunkt, var det dog først i 1987, at Nokia præsenterede den første håndholdte mobil i verden, nemlig Mobia Cityman.

Fortsættelse af sagen

Selvfølgelig fulgte vi op. mobilsiden kørte videre med bolden. 11/4/2008 kom den efterfølgende historie med en artikel der tunede ind på Nye abonnementer hos UnotelKlik her for fortsættelsen.. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .