Undersøgelse: Mobilen skyld i forringet indsats på jobbet imorgen
Tidligere undersøgelser har påvist, at du checker din mobil 150 gange – om dagen. Der er derfor også belæg for at tro, at et par af dem foregår efter klokken 21, og måske endda også i arbejdsregi.
Måske burde du alligevel overveje, om ikke mailen kan vente til morgenmaden. Ny forskning påpeger nemlig, at smartphone-brugen kan gøre dig træt og uoplagt langt op af formiddagen den følgende dag. Det skriver Wall Street Journal.
Forskerne fra University of Florida, Michigan State University og University of Washington har gennem 2 undersøgelser nået frem til deres konklusion om, at aften-forbruget af smartphonen er medvirkende til deltagernes mangel på energi den følgende dag.
I første undersøgelse blev 82 ledere på middel eller højt plan spurgt om morgenen, hvor mange minutter de havde brugt deres smartphone efter kl.21, og hvor mange timer de så havde sovet.
De blev også blevet bedt om at vurdere deres tilstand med udsagn så som “jeg føler mig afkræftet” eller “Lige nu ville jeg skulle tage mig sammen, for at kunne koncentrere mig om noget.” Igen ved middagstid skulle der sættes ord på engagementet på deres arbejdsdag.
Den anden undersøgelse, som omfattede 161 arbejdere, så nærmere på, hvordan sent brug af tech (smartphones, bærbare computere, tablets og TV) forstyrrer søvn og energi den følgende dag.
Leslie Perlow, som er professor på Harvard Business School, har i sin bog “Sleeping With Your Smartphone” studeret ledere fra Boston Consulting Group. De har som et led i undersøgelsen fået daglig mulighed for at koble helt fra, og undgå det sene forbrug af elektronisk udstyr.
Det resulterede i ledere med større interesse for deres arbejde, og som følte sig tilfreds med deres professionelle og personlige liv. De blev endda også mere effektive og samarbejdsorienterede.
Smartphonen er værst
Al brug af tech-udstyr kan have afgørende indvirken på vores nattesøvn eller mangel på samme. Smartphonen har dog en særlig rolle at spille, primært fordi den altid er tændt, og lige i nærheden. Det mener Christopher M. Barnes, en assisterende professor ved University of Washington Michael G. Foster School of Business.
Forskere kan endnu ikke fastslå en særlig grænse, hvor smartphonen begynder at påvirke vores nattesøvn, men selv brug 30 minutter før sengetid kan have påvirkning mener Christopher M. Barnes.
Ifølge forskerne så er der kun én løsning på problemet, og det er måske nemmere sagt en gjort. Det handler ganske enkelt om at lade mobilen være. Hvis ikke du føler at det er løsningen, så har Mobilsiden.dk tidligere lavet et par smartphone-tips som du måske kan kigge nærmere på:
Tip: En tændt iPhone kan sagtens garantere total nattero
Tip: Automatisk lysindstilling der kan redde din nattesøvn
Kilde: Wall Street Journal