6 fantastiske ting din smartphone kan
Apple proklamerede for nogle år siden, at der er en app til det, man lige har brug for. Siden det blev sagt er der kun kommet flere til, og lige nu er der omkring 1,2 millioner apps i både Apples App Store og i Google Play Butik.
Læs også: Sæt din elguitar til Samsung Galaxy Note 4 og Note Edge
Det er ikke kun fugle i forskellige former, man skal kaste med eller styre gennem forhindringer, der er også apps, der kan bruges i større eller mindre grad i den virkelig verden.
Herunder har vi samlet 6 eksempler på, hvor mange forskellige ting, man egentlig kan bruge sin smartphone til – hvis man altså får brug for det.
Snak med alle – næsten
Hvis man har en internetforbindelse, så er det muligt at kommunikere med rigtig mange rundt om på kloden. Der er en del apps, der hjælper med at oversætte, men Googles er en af de bedre. Google Translate lader dig tale til telefonen, og så oversætter den det til modtagerens sprog, og det virker også den anden vej.
Læs også: Emoji-ikoner med forskellige hudfarve måske på vej
Man kan også indtaste eller skrive tekst ind, som så bliver oversat, og er man på Android-platformen, så kan man også tage billeder, som kan blive oversat. Sidder man på restaurant i Kina og gerne vil undgå fårekyllinger, kan man altså tage et billede af menuen.
Google Translate dækker 80 sprog verden over, og når/hvis vi får kontakt med væsner fra andre planeter, så vil Google nok også arbejde på at få de sprog med. Hvis man har fået smidt Translate væk fra Android, kan det hentes her, til Windows Phone her og til iOS kan det hentes her.
Sikker tale
Især i disse tider, hvor ens forældre også er på Facebook, og så var der noget med en Edward, der løftede sløret for nogle ting, så kan det være godt at kunne kommunikere i fred. Endnu en gang kan man gå til en app med det problem. Open Whisper Systems har en app til både Android og iOS, som kan kryptere dine samtaler.
Læs også: Google Maps får ansigtsløftning
Det kræver, at appen er installeret på telefonerne i begge ender af opkaldet, men så er kommunikationen også krypteret, så uvedkommende ikke umiddelbart kan lytte med.
Til iOS hedder appen Signal, og til Android hedder den Redphone, men de bruger begge ZRTP-teknologien til deres foretagende. Tekstbeskeder er endnu ikke inkluderet, men man arbejder på sagen. Til Android er appen dog pillet ned i øjeblikket, men der er tekstbeskeder i form af en anden app, nemlig TextSecure.
Glem myggesprayen
Man bør spare lidt på miljøet og lade være med at købe en masse myggespray – og så kan man endda gøre det uden at blive stykket. Fordi der er en app til det. Der er faktisk en hel række apps, der hævder at kunne holde myg væk, og de er der både til Android og iOS.
Læs også: Apples guld-Watch bliver 15 gange dyrere
Generelt hævder de at virke ved at udsende en høj lyd, som det menneskelige øre ikke kan høre. Myggene, og andre insekter endda, kan høre den lyd, og de hader den så meget, at de ikke kommer i nærheden af telefonen.
Effekten er ikke fuldstændig dokumenteret, og nogle påstår, at det ikke har en effekt overhovedet, men for nogle har det tilsyneladende virker. Der er som sagt flere på markedet, men Anti Mosquito Sonic Repellent findes til Android og Sonic Repeller iOS, og så er de gratis. Der er også en variant til Windows Phone her.
Få en frisk start på dagen
Det kan være lidt af en kamp at komme op om morgenen, når vækkeuret ringer midt i den sødeste søvn. Derfor er der en række apps, der kan finde lige det rigtige tidspunkt at vække dig på, så du får den bedste start på dagen.
Læs også: Microsoft udvider skyen med Dropbox-support
Disse apps kan analysere hvornår man er i dyb søvn, hvornår man ligger og vender og drejer sig og den slags. Når de har gjort det, så kan de tænke sig frem til, hvornår om morgenen det vil være mest hensigtsmæssigt at vække dig.
En af disse apps, som er gratis, er SleepBot. Ligesom ovenfor, så findes SleepBot til både Android, Windows Phone og iOS.
Lyt til farverne
Du har set grøn, du har set gul, måske har du endda set turkis eller purpur – men har du hørt dem? Det kan du, hvis du har en Android-telefon. Neil Harbisson ser kun i sort/hvid, og det var han træt af, så derfor udviklede han en app, der kunne give ham farverne via ørerne.
Er man farveblind, så kan denne app altså hjælpe med at finde ud af, om græsset er grønt eller rødt.
Læs også: Apps kan hente hemmelige numre [UPDATE]
Faktisk så er Neil Harbisson gået et skridt videre, så han får disse lyde sendt direkte ind i sin hjerne, men det er altså ikke nødvendigt, så længer man har en Android-smartphone. Og frygt ej, iOS er under udvikling.
Hvis man vil kigge eller lytte nærmere, så kan man hente appen, der hedder Eyeborg, her.
Til de atomforskrækkede
Atombomberne er detoneret, og vi er i en evig atomvinter. Eller måske er du faldet over en beholder med et klistermærke, der kunne tyde på, at det er radioaktivt. Lige meget hvad, så får du brug for at kunne måle lidt radioaktivitet i ny og næ, og hvorfor så ikke bruge sin smartphone.
Et lille tip vil være at teste ens kælder for radioaktivitet. Argon er naturligt forekommende, og det har tendenss til at ophobe sig i kældre, så måske er der mere stråling omkring dig, end du tror.
Læs også: Google arbejder på AirDrop-konkurrent
RadioactivityCounter laver kameraet i din smartphone om til en geigertæller ved hjælp af et stykke tape. I beskrivelsen af appen lyder det, at forskellige modeller ikke har samme følsomhed over for radioaktivitet, men de fleste virker.
Før det går helt galt, så kan man hente RadioactivityCounter til både Android og iOS – den koster dog 32-35 kroner.
Historien efterfølgende
Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Efterfølgende d. 5/11/2014 bragte vi en nyhedsartikel med fokus på Unge vælger smartphone fremfor sex og vielsesringe – Næste artikel om temaet finder du her. Få også seneste nyt om emnet ved at trykke her..