Få bedre lyd til samtaler på iPhone med Stemmeisolering
Hvis du er ude efter at forbedre lydkvaliteten i dine iPhone-samtaler, er der godt nyt. Apple har nemlig en ny indstilling, der klarer det for dig.
Indstillingen hedder Stemmeisolering. Den har eksisteret til FaceTime og andre tredjepartsapps et stykke tid, men nu med iOS 16.4 kan man også bruge den til almindelige telefonsamtaler.
Her gennemgår vi, hvordan du bruger dette nye trick i din iPhone og får telefonsamtaler med mere klar lyd fremover.
Se også: Priser på iPhone
Sådan aktiverer du bedre lyd på iPhone
Stemmeisolering benytter den machine learning, der er med i den seneste iPhone-chip fra Apple til at blokere lyd fra omgivelserne i realtid. Så kort sagt bliver din stemme prioriteret, når du ringer til nogen og Stemmeisolering-indstillingen er slået til.
Al lyd i baggrunden dæmpes, og din stemme lyder så klar som muligt.
Underligt nok er Stemmeisolering ikke slået til som standard, og den er heller ikke helt logisk placeret i Indstillingsmenuen. Du er ganske enkelt nødt til at slå den til i de apps, du bruger, via Kontrolcenteret.
1. Først og fremmest skal du sørge for at have iOS 16.4. Det kan du tjekke i Indstillinger, Generelt og Om. Hvis du har en tidligere version af iOS, kan du gå tilbage til Generelt og trykke på Softwareopdatering for at downloade den seneste udgave af iOS.
2. Ring op ved hjælp telefon eller FaceTime-appene.
3. Når samtalen er koblet op, trækker du nedad fra øverste højre hjørne for at få Kontrolcenteret frem med en række genveje til indstillinger.
4. Tryk på mikrofon-ikonet i øverste højre hjørne af gitteret for at åbne mikrofonindstillingerne.
5. Vælg Stemmeisolering i listen.
Heldigvis behøver man ikke gør det hver gang, man ringer til nogen, for telefonen gemmer de indstillinger, man foretog for seneste samtale. For de fleste betyder det, at det er noget, man behøver at gøre en enkelt gang og så aldrig tænke over igen, hvis de altså er tilfredse med Stemmeisolering.
Se også: Telefoner med bedste lyd
Bedre lyd i mange apps
Stemmeisolering er også tilgængelig i tredjepartsapps via en API. Der er med andre ord masser af programmer, hvor man kan ringe videosamtaler, der også supporter denne forbedring af samtalekvaliteten. Apps som WhatsApp, Teas, Slack, Signal og Instagram supporter alle indstillingen, som vi har beskrevet den.
Prøv at starte din favoritapp, ring til nogen og slå indstillingen til i Kontrolcenteret.
Se også: Hvordan får man bedre samtalelyd på mobiltelefoner?
Bredt spektrum tager al baggrundslyd med
Men udover Stemmeisolering og Standard-indstillingerne er der yderligere en mulighed at vælge imellem, nemlig Bredt spektrum. Den er kort sagt det modsatte af Stemmeisolering og designet til at opfange så meget lyd som overhovedet muligt.
Det er smart, hvis du vil have personen i den anden ende til at høre alt, der foregår i baggrunden.
Med det sagt er netop den indstilling tiltænkt FaceTime. Hvis du forsøger at slå den til under en almindelig samtale, får du at vide, at den ikke er tilgængelig lige nu, hvilket altså indikerer, at den er dag også vil kunne bruges til almindelige samtaler.
Se også: Hvilken iPhone er bedst?
Stemmeisolering kræver iOS 16.4 eller nyere
For at kunne bruge indstillingen skal du altså have iOS 16.4. Det har iPhone 8 og nyere. På Apples officielle supportside til Spatial Audio, Stemmeisolering og Bredt spektrum udelades dog både iPhone X og iPhone 8-serierne.
Det er formentlig fordi, de telefoner var de første til at få en decideret Neural Engine til machine learning. I og med at de var først ude, er de ganske enkelt nok ikke gode nok til at klare opgaven, selvom de lagde grunden for det, der skulle komme senere hen.
Det betyder, at ældre telefoner, der kan klare iOS 15 og får support af FaceTimes Voice Isolation, altså iPhone 7, iPhone SE (2016) og iPhone 6s-serierne, heller ikke kan bruges, selvom indstillingen er tilgængelig i softwaren.
Se også: Den billigste iPhone er altid brugt, men god som ny