Hvilke mobiler har de mest holdbare batterier?
Der er stor forskel på hvor lang tid batterier i mobiltelefoner holder – større end man skulle tro. Faktisk er forskellen så stor blandt de populære mobilmærker har op til dobbelt så lang batterilevetid.
Se også: Test og priser på iPhones
Batterier i iPhones har dårlig holdbarhed
EU har nu indført sin nye energimærkning på smartphones og tablets, som giver et indtryk af mobilernes strømforbrug, holdbarhed, opdateringer og ikke mindste reparerbarhed.
Denne energimærkning afslører nu, at der er meget stor forskel på hvor mange gange mobilernes batterier kan oplades, når man sammenligner de forskellige populære mærker.
Overraskende er det, at nogle af markedets absolut dyreste smartphones har den dårligste batterilevetid. Mobiler fra Apple, også kendte som iPhones, holder gennemsnitligt kun til 1.000 opladningscyklusser (en battericyklus er én fuld opladning og afladning af et batteri), inden de rammer 80 % resterende kapacitet.
Det er skuffende, specielt disse telefonernes pris taget i betragtning. Til sammeligning får man gennemsnitligt 2.000 opladningscyklusser i mobiltelefoner fra konkurrenten Samsung – altså en fordobling.
Se også: De absolut bedste mobiltelefoner
Se holdbarhed på batterier i mobiler
Herunder kan du se hvor mange opladningscyklusser batterierne gennemsnitligt holder til, inden de rammer 80 % kapacitet, i de mest populære mobilmærker, ifølge EU-energimærkningen:
- Google: 1.000 opladningscyklusser
- iPhone: 1.000 opladningscyklusser
- Samsung: 2.000 opladningscyklusser
- Fairphone: 1.000-1.300 opladningscyklusser
- Motorola: 800-1.200 opladningscyklusser
- Nothing: 1.400 opladningscyklusser
- OnePlus: 1.000-1.200 opladningscyklusser
- Sony: 1.400 opladningscyklusser
Kan man regne med det?
Man bør vel kunne regne med en energimærkning fra EU? Apple har kritiseret den nye energimærkning fra EU, da den ikke giver et retvisende billede af blandt andet batteriholdbarheden – og det er jo ikke så underligt, da de ikke klarer sig specielt godt i den.
Spørgsmålet er om Apple rent faktisk har fat i noget. Et af problemer er, at det ikke er EU, der står for at teste batteriholdbarheden i produkterne, men derimod producenterne selv. Med denne metode skal man være 100 % sikker på, at de bliver testet på samme måde, for at gøre det muligt at sammenligne det.
Hvordan har Samsung opnået en batteriholdbarhed, der er betydeligt bedre end konkurrenterne? Det håber vi, at de kan give en forklaring på.
Se også: De bedste telefoner til prisen
Perspektivering
EU-energimærkningen handler også om softwareopdateringer, da også de er med til at forlænge produkternes holdbarhed. Hvilke producenter er bedst til opdateringer?
Her kan du se de mobiler, der får flest opdateringer.