iPhone 12 præsenteres om en uge – her er hvad vi ved

Den 13. oktober bliver dagen hvor Apple endelig vil præsentere deres nye generation af iPhones. I år forventes der lidt mere nyt end de seneste par år. Her er hvad vi ved om iPhone 12.

iPhone 12 præsenteres om en uge – her er hvad vi ved

“Hi, Speed”, står der på invitationen til Apples event, som løber af stablen om en uge. Som de seneste mange events, så bliver også dette filmet på forhånd og streamet. Inden vi igen ser Tim Cook gå på scenen, så laver vi en opsamling på rygterne omkring iPhone 12.

Bedre sent end aldrig. Normalt afholdes Apples events som præcist som et schweizisk urværk, men i år måtte Apple meddele at iPhone 12-præsentationen ville ske senere. Det betød at vi tilbage i september fik Apple Watch Series 6, Watch Series SE og en iPad Air og måtte vente lidt med iPhone. Nu er tiden altså kommet til iPhone 12 og her er hvad vi forventer af den.

Læs også: iPhone 12 er på vej – skal du bruge dine penge på den?

Nyt design, 5G og flere størrelser

Først og fremmest så får iPhonen endelig et nyt design. Eller lad os nærmere kalde det en opfriskning af det nuværende design. De afrundede sider erstattes med flade. Forestil dig en miniudgave af iPad Pro.

En af de store nyheder er, at der denne gang kommer fire modeller, mod de tidligere tre. Der kommer to billige(re) modeller og to dyre flagskibe. Den største bliver den største iPhone nogensinde og den mindste bliver den mindste premium iPhone i mange år. Apple ser ikke ud til at bringe 120 Hz-skærmopdatering til dette års iPhones, som vi ser anvendt i langt de fleste Android-flagskibe. Her er skærmstørrelsen på de fire modeller:

  • iPhone 12 Mini: 5,4 tommer OLED-skærm, mindst 64 GB lagerplads.
  • iPhone 12: 6,1 tommer OLED-skærm, mindst 64 GB lagerplads.
  • iPhone 12 Pro: 6,1 tommer OLED-skærm, mindst 128 GB lagerplads.
  • iPhone 12 Pro Max: 6,7 tommer OLED-skærm, mindst 128 GB lagerplads.

Her kan du få et fint indtryk af de nye størrelser:

iPhone 12
iPhone 12 Mini bliver den mindste premium iPhone længe. Og iPhone 12 Pro Max den største nogensinde.

Så nyt design og nye størrelser er altså i vente. Men der er selvfølgelig også forbedret ydelse med den nye A14-chip, som vi allerede nu finder i iPad Air 2020, samt forbedringer til kameraet. Apple skulle dog holde fast i det tredobbelte kamera på bagsiden og et enkelt på forsiden, gemt i samme velkendte notch. Til designet kan det tilføjes, at der skulle være nye farver på vej, som matcher de nye Apple Watch, heriblandt en mørkeblå.

Æsken til iPhone 12 forventes at blive mindre end tidligere, hvilket skyldes manglen på hovedtelefoner og en oplader. Har man ikke en oplader eller hovedtelefoner liggende, så skal dette købes som tilbehør.

Læs også: De bedste iPhones til prisen

Forventet pris på iPhone 12

Apples amerikanske priser kan historisk set ganges med 9 for at få de tilsvarende danske priser, og dette vil formentlig også gælde for iPhone 12-serien. Nedenfor ses derfor de mulige danske priser:

  • 5,4″ iPhone 12: 649 dollar eller 5.899 kroner.
  • 6,1″ iPhone 12 Max: 749 dollar 6.799 kroner.
  • 6,1″ iPhone 12 Pro: 999 dollar 8.999 kroner.
  • 6,7″ iPhone 12 Pro Max: 1.099 dollar 9.899 kroner.

Det vil altså sige, at den almindelige iPhone 12 enten får samme pris som iPhone 11 på 6.299 kroner eller bliver op mod 400 kroner dyrere. Hvad iPhone 12 kommer til at koste med et mobilabonnement må vi vente med at se.

Læs også: Sammenlign priser på iPhone-modeller

iPhone 12 lanceres den 13. oktober

Det er hvad vi ved om iPhone 12 indtil videre. Mere om iPhone 12 ved vi altså lanceret den 13. oktober klokken 19:00 dansk tid. Vi følger selvfølgelig med i eventet og bringer jer nyhederne på et sølvfad. Udover iPhone 12 kunne Apple også lancere AirPower trådløs opladningsplade, AirTags og AirPods Studio over-ear hovedtelefoner.

Mere om emnet

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 6/10/2020 samlede vi op på historien og publicerede artiklen Derfor overvejer Android-brugere at købe iPhone 12 – Læs her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.