Rygte: Apples trådløse oplader, AirPower, kommer i år

Skal man tro rygterne, så er tiden altså endelig kommet til Apples trådløse oplader. Den skulle komme til september, sammen med iPhone 12, og måske i to udgaver.

Rygte: Apples trådløse oplader, AirPower, kommer i år

Den skulle have været klar i 2018 og igen i 2019, men den kom aldrig på markedet. Apple har dog ikke opgivet den trådløse oplader og nu skulle den altså være klar senere på året. Angiveligt skulle det være hele to udgaver: en mindre udgave, navngivet AirPower Mini, og den større AirPower.

Apples trådløse oplader var rygtet i ufatteligt lang tid. Det var først da Apple i marts sidste år officielt meldte ud, at de måtte opgive den, at den blev bekræftet. Desværre var der så store problemer med den, at ideen om den store trådløse oplader siden da har været død. Men åbenbart har Apple ikke helt droppet AirPower, for nye rygter påstår den kommer til september.

Læs også: Rapport: Her er alt hvad Apple vil lancere i 2020

To udgaver af AirPower

De nye rygter siger nemlig, at Apple til september kommer med AirPower og muligvis også en AirPower Mini, en mindre udgave af den trådløse oplader. Og det er altså ikke helt usandsynligt, for Apple har tidligere givet udtryk for, at de ikke har opgivet tanken om den store trådløse AirPower-oplader:

We continue to believe that the future is wireless and are committed to push the wireless experience forward,”

Og det kunne altså blive til september at den endelig er klar til at blive præsenteret. Den store AirPower skulle kunne oplade op til tre enheder ad gangen, hvor AirPower Mini kun kan oplade en eller to enheder. Angiveligt skulle Apple have udstyret AirPower med den kraftfulde A11-processor, hvis job er at holde øje med de elektriske spoler og skifte mellem dem for at undgå overophedning.

Angiveligt skulle priserne starte et sted mellem 500 og 1.000 kroner for den mindste udgave.

Læs også: Disse mobiler har hurtig trådløs opladning

Apple AirPower
Apple AirPower: Bliver 2020 året?

Læs også: Guide: Tre gode trådløse opladere

Kommer sammen med iPhone 12

Apples trådløse opladere skulle blive præsenteret sammen med de fire kommende iPhone 12-modeller, som forventes afsløret til september. Her kommer der to billigere iPhone 12 i størrelser 5,4 og 6,1 tommer samt to premium modeller med 6,1 og 6,7 tommer skærme. Alle med 5G.

Læs også: Se den kommende lille iPhone 12 ved siden af iPhone SE og iPhone 7

Mere om tematikken

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. Lasse Olsen fulgte op på sagen. d. 6/7/2020 gik vi videre med temaet i nyheden om Denne mobil ser Mobilsidens læsere mest frem til dette efterår – Den kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet her.