Ny motorola moto g60s har lynhurtig opladning

motorolas nye prisvenlige telefon har et kæmpe batteri på 5.000 mAh, der understøtter den hurtigste opladning nogensinde i en motorola-telefon.

Ny motorola moto g60s har lynhurtig opladning

motorola har præsenteret endnu en ny smartphone i mellemklasseserien moto g. Mød den nye motorola moto g60s, som trods en utrolig lav pris er den klart hurtigste motorola-smartphone, når det kommer til opladning.

Batteriet i den nye motorola moto g60s er på hele 5.000 mAh. Det er stort, men faktisk ikke så stort som i forgængeren moto g60 fra april, som havde en kapacitet på voldsomme 6.000 mAh. Det mindre batteri bliver dog overskygget af ladeteknologien, som er Quick Charge 4 fra Qualcomm. Nu er der dog skruet gevaldig op for effekten.

moto g60s kan nemlig oplades med en effekt på 50 watt. Til sammenligning understøtter forgængeren kun 20 watt. Og 50 watt er endda væsentligt mere end flagskibsserien edge 20, som ’kun’ understøtter 30 watt. Så hvor hurtig er opladningen i den nye mellemklassemobil? På kun 12 minutter er der strøm nok til 12 timer.

Og når batteriet er ladt op, er der altså strøm nok i det store batteri til hele dagen – og formentlig også dagen efter.

Læs også: Ny motorola edge 20-serie: Vanvittigt meget mobil for pengene

120 Hz skærm til spotpris

Ligesom i moto g60 fra april er den opdaterede moto g60s udstyret med en IPS-skærm med en høj opdateringshastighed på 120 Hz og med understøttelse af HDR10. Dermed får du samme hurtige skærmopdatering som i mange topmodeller, men til en brøkdel af prisen.

Til den lave pris er det kun Xiaomi, der kan konkurrere med motorola om at tilbyde 120 Hz skærme i så billige telefoner. Samtidig har motorola også forbedret skærmen, så den nu har en 10 procent bredere farveskala og 25 procent højere lysstyrke i solskin (op til 562 nits).

Opløsningen på skærmen er uændret: 1.080 x 2.460 pixels, også kendt som FHD+.

Ny processor: Skifter Qualcomm ud med MediaTek

motorola moto g60s er også udstyret med en ny chip. Snapdragon 732G fra Qualcomm i forgængeren er skiftet ud med en Helio G95 fra MediaTek – begge ottekernede processorer. motorola hævder, at processoren er op til 8 procent bedre end den forrige processor. 16 forskellige benchmarkresultater foretaget af Notebookcheck tegner dog et andet billede. Her yder den nye Helio G95 98 procent af, hvad den forrige processor yder. Processorerne i de to telefoner er altså temmelig sammenlignelige, men en forbedring er der nok ikke tale om.

Nu med fire bagkameraer

På kamerafronten er der også sket ændringer. moto g60s er udstyret med fire sensorer mod ’kun’ tre i forgængeren. Den nye sensor er en 5 megapixel sensor med en blænde på f/2,4 og en makrolinse.

Også den primære kamerasensor er opdateret. Før hed opløsningen 108 megapixel. Nu er der en 64 megapixel sensor med vidvinkellinse og en blænde på f/1,7. Sensoren bruger som mange andre 4-1-pixel binning-teknologi til at smelte pixels sammen for at øge lysindtaget.

Sensoren med ultravidvinkellinse er fortsat på 8 megapixel, synsvinklen er også fortsat på 118 grader. Blænden hedder fortsat f/2.2. Dybdesensoren er uændret i forhold til i moto g60: 2 megapixel.

Foran sidder et frontkamera, som er blevet halveret i opløsning til 16 megapixel, mens blænden på f/2,2 er intakt.

motorola moto g60s: Pris og tilgængelighed

mototorola moto g60s kører med Android 11 og kan købes i varianter med 128 GB lagerplads og enten 4 GB RAM eller 6 GB RAM.

moto g60s har en vejledende dansk pris på 2.199 kroner. Du får altså masser af batteri, skærm og hurtig opladning for pengene, men en af de ting, du dog må undvære, er understøttelse af 5G.

motorola moto g60s kan købes i Danmark fra tirsdag den 31. august i farven Ink Blue.

Se også: Seneste nyt om mobiltelefoner