Registrering af ulykke-funktion på iPhones fejler gang på gang

Den nye funktion i iPhone 14, der automatisk kan registrere alvorlige bilulykker, laver massevis af fejlopkald til alarmcentraler.

Registrering af ulykke-funktion på iPhones fejler gang på gang

Automatisk registrering af ulykker på iPhones, lød som en ganske spændende funktion, da den blev introduceret ved lanceringen af iPhone 14. Dog døjer alarmcentraler verden rundt med fejlagtige ulykkesopkald, der skyldes den nye funktion. En japansk alarmcentral fik på en måned mere end 100 falske opkald forårsaget af Apples nye funktion.

Se også: Apple forsøger at rette fejlfyldt iPhone-software med ny opdatering

Alarmcentraler rykker ud på baggrund af fejlopkald fra iPhones

Ved hjælp af sensorer, mikrofoner og kunstig intelligens pralede Apple med, at den nye iPhone meget præcist kunne registrere, når man havde været i en bilulykke. Kort efter salget af iPhone 14 startede dukkede det op, at funktionen “Crash Detection” fejlagtigt var blevet aktiveret på rutchebaneture. Siden da har der været flere rapporter om dette, hvor den seneste kommer fra Japan.

Her er det brandvæsenet i Kita-Alps, Nagano i Japan, der har døjet med falske opkald fra iPhones. Her har de modtaget 134 falske opkald mellem den 16. december og 23. januar, “hovedsageligt” fordi iPhone 14’s Crash Detection-system fejlagtigt udløste, når deres ejere tog turen ned ad skiløjperne.

I alt modtog den japanske beredskabsenhed 919 opkald på en måned, hvilket betyder, at de 134 falske opkald forårsaget af iPhone Crash Detection-funktionen tegnede sig for mere end en tiendedel af deres arbejdsbyrde.

Der er også blevet rapporteret om falsk positive opkald fra “Registrering af ulykke”-funktionen på iPhones ved vintersport i USA. Det skyldes sandsynligvis, at algoritmerne let forveksler den høje hastighed og de høje stød, der er forbundet med disse aktiviteter, med kørselsmønstre og bilulykker.

Se også: Tjen gode penge på brugte iPhones

Apple i dialog med beredskabstjenester

Når iPhone mener, at der er sket et uheld, begynder en nedtælling på brugerens enhed (med højlydt advarselssirene), inden der automatisk ringes til alarmcentralen, og brugeren har mulighed for at afvise processen. Men under hektiske aktiviteter som rutsjebaner eller skiløb hører brugeren måske ikke sirenen og er derfor ikke klar over, at dette sker.

Det siges, at Apple er i dialog med lokale beredskabstjenester, som oplever regelmæssige fejlagtige opkald med Crash Detection, i et forsøg på at mindske problemet yderligere.

Se også: Apple lancerer ny HomePod med overraskende funktion