Sådan er Windows Phone 8X by HTC
Microsoft har endnu ikke frigivet Windows Phone 8 til offentligheden, men det forhindrer ikke producenterne, såkaldte OEM-partnere, i at præsentere smartphones med det nye system.
Med Windows Phone 8X, den aktuelle Microsoft og HTC topmodel, får du en smartphone, der på ydersiden er firkantet, og ikke nær så blød i front-kanterne som HTC One X og HTC One S. Man kan sige, at den minder lidt om de firkantede tiles, der kendetegner Windows Phone-systemet.
Når mobilen vendes om får man øje på, at den er helt tynd ved kanterne, men buer ind mod midten – lidt ligesom en pude. HTC kalder det også for ”pillow-design”.
Samlet set betyder det, at enheden ligger godt i hånden.
– HTC satser ikke kun på Android
Ingen fysiske knapper på fronten
Designet er helt ”rent” på fronten. Der er ingen fysiske knapper, men kun touch-følsomme taster til; tilbage, hjem og søg.
I toppen sidder power-knappen og lydstyrkereguleringen er som på andre telefoner, placeret på den højre side.
Headset kan tilsluttes via standard 3,5 mm. jackstik, der er lokaliseret i toppen. Telefonen oplades via microUSB-stik, som vi finder i bunden, hvilket efter min mening, er en helt perfekt placering af stik.
Power på lyden fra Beats
Med HTC One X introducerede HTC lyd fra Beats i mobilen, hvilket bestemt højnede lydoplevelsen, særligt hvis man benyttede et headset fra Beats.
I Windows Phone 8X (og 8S) fortsætter samarbejdet med Beats, men nu er der kommet endnu mere power på. Lydudgangen har 2,5 volts output (mod 1 volt på One X). Det skulle, ifølge HTC, give mere power og ekstra detaljer i lyden.
Jeg har hørt lidt Michael Jackson i Beats topmodel headset – og nøøøj, siger jeg bare. Der er bare smæk på.
Når 8X kommer til test senere på efteråret, vil jeg prøve at sammenligne lyden én til én, med andre produkter, så det kan afgøres, om der virkelig er en hørbar forskel.
Bedre billeder
Kameraet på 8 megapixels har en blende på 2.0 og skulle, ifølge HTC, være i stand til at tage ganske meget lys ind, hvilket skulle resultere i ret gode billeder.
Da det er en prototype vi har haft i hånden, kan det endnu ikke afgøres, om dette er korrekt. Men da HTC sidst introducerede snakken om gode billeder, på One X, var resultatet helt bestemt MEGET fornuftigt.
Windows Phone 8X kommer også med HTC Image Chip der behandler billederne digitalt i RAW-format, inden de gemmes som de vanlige jpg-billedfiler. Igen et forsøg på, at gøre billederne så gode som muligt.
Frontkameraet er på 2,1 megapixels, og har 88 grader vidvinkel. Så hvis du på andre mobiler kan fange to personer, når telefonen holdes i strakt arm ud fra dig selv, så kan du med denne telefon, fange helt op til fire personer – tre udover dig selv.
Ingen ekstern hukommelse
Telefonen har 16 GB indbygget brugerhukommelse og microSD-kort er ikke understøttet, men du får adgang til cloudtjenesten Skydrive fra Microsoft.
Lillebroderen Windows Phone 8S har derimod mulighed for microSD-kort, men har så til gengæld kun 4 GB intern hukommelse.
I øvrigt virker telefonen virkelig kvik og flydende, men Windows Phone har ikke for vane, at bruge specielt mange systemresourser. Derfor skal du ikke være bekymret over, at telefonen kun har 1,5 GHz dual-core processor.
– Specifikationer på Windows Phone 8X
Konklusion: Spændende telefon
Jeg er ikke helt oppe at ringe over skærmen, der set fra siden, hurtigt bliver lidt falmet i farverne, men understøttelsen af Turbo 3G HSDPA på 42 mbps burde sætte knald på internetoplevelsen.
– Microsoft klar med to Windows Phones
Der er også pluspoint i bogen for understøttelse af NFC og det store fokus på billede- og lydkvalitet.
Det hele står og falder med prisen, som ikke er meldt ud endnu. Det er dog forventeligt, at den ligger under 5.000 kroner.
Nokia Lumia 920 er et meget stærkt produkt, men det betyder jo ikke, at de vinder kunderne. De er jo stadig ikke blevet sexet at have en Nokia i lommen, og med Microsoft i spidsen for markedsføringen, kan Windows Phone 8X by HTC måske ende med at få plads i manges lommer.
Web-TV: Tæt på Windows Phone 8X
Redaktionen har dækket den videre fortælling
Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. mobilsiden fortsatte historien. 6/8/2012 publicerede redaktionen en artikel der omhandler Plantronics Voyager B230 – godt og kluntet (produkttest) – Klik her for fortsættelsen.. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.