Skal man importere en iPhone 4S?

For rigtige iPhone-fans kan ventetiden være lang, men kan det betale sig at importere en telefon fra USA eller England?

Skal man importere en iPhone 4S?

For rigtige Apple-fans kan 14 dages ekstra ventetid være meget lang tid.

Tidligere har flere folk importeret både iPads og iPhones fra USA, fordi lanceringen i Danmark ikke er sket på samme tidspunkt som i USA.

Nu er der så kommet en ny iPhone 4S, og vi skal i Danmark vente hele 14 dage mere end forbrugerne i visse andre lande.

Men skal man som rigtig fan tage til USA eller England og hente en ny iPhone 4S?

 

Verdenstelefon

Den nye iPhone 4S er, efter hvad der er offentliggjort, en verdenstelefon, som kan køre både på CDMA og GSM/WCDMA netværk.

Sidstnævnte er det mobilnetværk, som vi benytter i Danmark, og iPhone 4S burde altså virke i Danmark – uanset hvilket land man køber telefonen i.

Selve den tekniske del er i orden, så hvis man køber en telefon hos f.eks. et af de amerikanske teleselskaber (AT&T, Verizon eller Sprint), så burde den altså i teorien kunne benyttes i Europa.

Hvad med simlås og abonnement?

Telefoner hos de udenlandske teleselskaber er ofte SIMlåst, hvilket betyder, at du skal have telefonen oplåst for at kunne benytte et andet simkort i telefonen. Det er bare ikke lige så nemt i udlandet, som det er i Danmark.

Specielt de amerikanske teleselskaber vil helt sikkert ikke være behjælpelig med det, og det kan være overordenligt svært at fjerne SIMlåsen på en iPhone, da Apple konstant laver tekniske krumspring for at forhindre uautoriserende indgreb i telefonen – såsom fjernelse af SIMlåsen.

Man kan heller ikke være sikker på, at teleselskaberne ønsker at sælge en iPhone 4S uden abonnement, da der ikke er noget lovkrav om dette.

Dækker reklamationsretten?

Man kan få store problemer med garanti og reklamationsret, som ikke er det samme i USA og Europa.

Går en iPhone i stykker hjemme i lille Danmark, så skal man ikke regne med, at Apple vil dække omkostningerne til reklamationen, hvis din telefon er købt i USA.

Er telefonen købt indenfor EU, så har du som forbruger dog altid din reklamationsret – uanet hvilket land du bor i.

Snuppet i tolden

Endelig så risikerer man at blive snuppet i tolden, og afkrævet importafgift på telefonen, hvis varen er købt i USA med øje for import til Danmark.

Indenfor EU er det ikke noget problem, men køber man en iPhone i USA, så risikerer man altså at blive stoppet af tolderne i lufthavnen.

Kan det så betale sig?

Der er ingen gode argumenter for at importere en telefon fra USA – med mindre man som “die-hard fan” ikke kan vente de 14 dage ekstra, som det tager, før iPhone 4S bliver lanceret i Danmark.

Kan man få fat i en telefon indenfor EU, så kan det dog måske betale sig… hvis man altså ikke kan vente længere.

Efter hvad vi på Mobilsiden.dk har kunnet grave frem, så sælger Apples butikker i England iPhone 4S uden SIM-lås. Så hvis du ikke kan vente længere, så kan du prøve lykken der.

Hvis du har input til artiklen, er du meget velkommen til at komme med dine guldkorn i kommentarfeltet herunder.

Læs også:
De første indtryk af iPhone 4S
Mening: iPhone 4S er ikke en skuffelse
Hvilke rygter om iPhone 4S var sande?

Flere nyheder i sagen

Siden vi bragte artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. 11/10/2011 fulgte vi op med en artikel omkring Ny stor opdatering af Facebook til iPhone – Den videre beretning kan læses her. Få også seneste nyt i sagen her..