Teleselskabet 3: Vi følger RCS-teknologien fra sidelinjen
Du må se langt efter den relativt nye teknologi RCS, som på sigt skal erstatte primært SMS. Ligesom TDC Group har teleselskabet 3 nemlig heller ikke planer om at implementere standarden lige foreløbig.
Læs også: TDC Group: Vi understøtter RCS, når kunderne efterspørger det
Til Mobilsiden fortæller teleselskabets pressechef, Rikke Juul, at RCS-teknologien ganske vist er en spændende teknologi, som de har fulgt fra sidelinjen, men at der endnu ikke er planer om at understøtte teknologien lige som Telenor for nyligt valgte at gøre i samarbejde med Google.
”RCS er en spændende teknologi, som vi længe har fulgt fra sidelinien. Indtil nu har vi ikke oplevet den store efterspørgsel efter disse tjenester, da der jo er mange andre platforme, der kan meget af det samme – som fx iMessage, Facebook, Snapchat osv. Det betyder dog ikke, at det ikke kan være en relevant service for os at udbyde, men på nuværende tidspunkt er det ikke lige om hjørnet,” siger hun til Mobilsiden.
Læs også: Telenor understøtter nu RCS, afløseren til SMS
Dermed er der altså ikke udsigt til, at du som 3-kunde inden for den nærmeste fremtid får gavn af de mange muligheder, som RCS giver. Efterhånden som teknologien vinder indpas i de kommende år, vil det dog nok ikke være utænkeligt, at du finder understøttelse for RCS hos alle danske teleselskaber på samme måde, som du kan bruge SMS overalt.
Sådan fungerer RCS
Hvad er det dér RCS så for noget? Måske har du ikke hørt om teknologien endnu, men det kommer du utvivlsomt til i de kommende år – hvis ikke måneder. I en ikke så fjern fremtid vil teknologien formentlig helt erstatte SMS og traditionelle telefonopkald – det er i hvert fald tanken. RCS er nemlig udarbejdet netop med henblik på at tilbyde alle de mange funktioner, som SMS-teknologen og almindelige telefonopkald i dag mangler i forhold til andre internetbaserede tjenester.
Har du været plaget af langsomme beskeder, begrænsninger af antal tegn i en SMS, komprimerede billeder sendt over MMS, gruppesamtaler der ikke fungerer, manglende muligheder for at vedhæfte filer og dårlig samtalekvalitet? Alt dette er slut med RCS, for her får du nemlig hele palletten af funktioner, som du kender fra Messenger, iMessage, WhatsApp m.m.
Læs også: Samsung understøtter også RCS-teknologien – SMS’ens afløser
RCS er på samme måde som SMS en bagvedliggende teknologi, som hver enkelt teleselskab skal understøtte, og derfor skal du i udgangspunktet ikke gøre noget særligt som forbruger for at kunne bruge teknologien. Ligesom du kan bruge en hvilken som helst telefon og smartphone-app til at sende SMS-beskeder og foretage telefonopkald, fordi det er en selvfølge, at hvert teleselskab understøtter SMS-protokollen, er det også hensigten, at RCS skal være tilgængeligt hvor som helst via dit telefonnummer.
Da teknologien endnu er ganske ny, er det indtil videre begrænset med apps, der understøtter teknologien. En af de apps, som understøtter RCS, er Googles ‘Android Beskeder’-app, som også kan sende almindelige SMS-beskeder. Som tiden går vil antallet af apps og teleselskaber, der understøtter RCS, altså stige løbende, men det er formentlig en udvikling, der vil strække sig over adskillige år.
På iOS er situationen lidt en anden, da Apple – i hvert fald offentligt – endnu ikke har valgt at støtte op om standarden. Ønsketænkningen er naturligvis, at Apple understøtter RCS i sin Beskeder-app, så brugere kan kommunikere med de samme funktioner på tværs af platforme – noget som også er tanken bag RCS. Om det vil ske, er dog endnu ikke til at sige. Der er derfor ikke andet for end at vente og se.