Tidal tilbyder gratis abonnement – men ikke i Danmark endnu

Tidal forsøger nu at komme bredere ud med et gratis musikabonnement med reklamer - Danmark er desværre ikke med på planen lige nu.

Tidal tilbyder gratis abonnement – men ikke i Danmark endnu

Da Tidal først blev lanceret, forsøgte selskabet at skille sig ud fra konkurrenterne ved at tilbyde streams af høj kvalitet. Desværre kom dette til en pris, der var højere end det, som andre konkurrenter tilbød, og Tidal lærte hurtigt, at ikke alle så behovet for eller ønskede at lytte til streamet musik med audiofil kvalitet.

Gratis Tidal – med reklamer

Nu ser det ud til, at Tidal forsøger en anden måde at lokke kunder til på – nemlig ved at annoncere et gratis abonnement. Dette bringer i det væsentlige Tidal på linje med andre streamingtjenester som Spotify, der længe har tilbudt deres kunder et gratis abonnement, hvor de kan lytte til musik, men skal finde sig i, at musikken bliver afbrudt af reklamer ind i mellem.

Ifølge Tidal: “For første gang kan musikfans nu prøve Tida gratis med adgang til hele vores musikkatalog og playlister med begrænsede afbrydelser.”

Se også: Telefoner med bedste lyd til musik

Ikke til danskere musiklyttere endnu

Muligheden ruller dog først ud i USA og der er ingen oplysninger om, hvor andre regioner, herunder naturligvis Danmark, kommer med.

Herhjemme må vi stadig ty til abonnementerne Tidal HiFi  til 99 kroner om måneden eller HiFi Plus, som giver adgang til formater som Dolby Atmos Music, Sony 360 Audio Recordings og Master Quality Authenticated til 199 kroner om måneden.

Det vurderes, at der findes er omkring 500 millioner betalende abonnenter af musiktjenester. Tidal har ikke oplyst antal brugere siden 2016, hvor tjenesten havde 3 millioner abonnenter. I 2016 havde Spotify 48 millioner abonnenter og i dag 172 millioner.

Sidste gang Apple opdaterede antal betalende Apple Music-abonnenter var i juni 2019. Apple afslørede, at deres musiktjeneste havde 60 millioner betalende abonnenter på det tidspunkt. Tallet er formentlig noget højere i dag og i hvert fald mange gange højere end hos Tidal, selvom det er fem år siden, Tidal kom med deres seneste tal.

Du kan sammenligne priser på musiktjenester på telepristjek.dk.

Se også: Nyheder om musikstreaming