BMW iX M60 – Elektrisk SUV med masser af power

BMW iX M60 er en elektrisk SUV med stort kraftoverskud, en rækkevidde på op til 566 kilometer og et fokus på bæredygtighed.

BMW iX M60 – Elektrisk SUV med masser af power

En tredje variant af BMW iX ser nu dagens lys. Her har bilproducenten blandet det bedste fra BMW i, BMW X og BMW M, og resultatet af det mix er iX M60 – en vild elektrisk SUV med dobbelt elektrisk motor, en rækkevidde på op til 566 kilometer, kombineret med et øget fokus på bæredygtighed.

Der kommer ikke meget støj fra motoren på den seneste M-bil fra BMW, men det er stadig masser af power. Den nye BMW iX M60 byder på imponerende ydelse, en fornuftig rækkevidde, hurtig opladning og et aggressivt look.

BMW iX er netop testet af Euro NCAP med højeste mulige score på fem stjerner. Især fremhæves beskyttelsen for børn og voksne.

Se også: Disse 10 elbiler scorer bedst i sikkerhedstest

BMW elektrisk M-Power

BMW iX M60 er producentens anden elektriske bil med den legendariske M-branding, der står for “Motorsport”. iX M60 er udstyret med to elektriske motorer, der giver den store SUV en imponerende ydelse. Det giver den 610 hestekræfter og et drejningsmoment på 1.100 Nm. Og det får den til at accelerere fra 0-100 km/t på blot 3,8 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t.

I BMW iX M60 sidder et stort 111,5 kWh batteri, der giver den en rækkevidde på op til 566 km. Til sammenligning har Mercedes elektriske luksus sedan, EQS, på 107,8 kWh og Tesla Model S Long Range på 100 kWh – det samme gælder Mercedes netop lancerede konceptelbil EQXX med 100 kWh. NIO er på vej med et større 150 kWh solid state batteri, men indtil videre er BMW iX M60 med i klubben af meget få elbiler med mere end 110 kWh på batteriet, hvor vi også finder Rivians SUV og Lucid Air.

Opladningen af BMW iX M60 foregår også tjept. Den understøtter op til 200 kW ladekapacitet, hvilket gør opladning af det store batteri fra 10 til 80 procent på 35 minutter med den rigtige oplader.

Se også: BMW i7 – fuldelektrisk luksussedan testes nu

BMW M-serie med fokus på bæredygtighed

I den nye serie af elektriske M-biler fra BMW er der også et øget fokus på bæredygtighed – så er der ikke dårlig samvittighed, når de mange hestekræfter skyder iX M60 afsted.

Ansvarlig brug af ressourcer i hele værdikæden og maksimal reduktion af CO2-udledning over hele produktets livscyklus er et udtryk for, hvordan BMW definerer fremtidens mobilitet. Man ser bæredygtighed implementeret mange steder i udviklingen af BMW iX. BMW iX består af 40% genanvendt stål og 20% genanvendt termoplast.

Kobolt og litium, som kræves i højspændingsbatterierne, indkøbes fra kontrollerede kilder i Australien og Marokko, og der bruges ikke sjældne jordarters metaller i elmotorerne. Derudover køber BMW Group aluminium, som produceres ved hjælp af elektricitet fra solenergianlæg.

Der er en høj grad af naturlige materialer i bilen. En del af interiøret består af FSC-certificeret træ, læderindtrækket er garvet med ekstrakt fra olivenblade, og genanvendte fiskenet bruges til gulvbelægning og gulvmåtter.

Se også: Nyheder om elbiler fra BMW

Hvornår kommer BMW iX M60?

Den nye elektriske SUV fra BMW er netop blevet lanceret på elektronikmessen CES i Las Vegas. BMW iX M60 får dansk lancering i sommeren 2022.

Seenste nyt om emnet

Historien fik nyt liv. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 1/12/2021 blev fortællingen ført videre med en artikel der tunede ind på BMW i7 – fuldelektrisk luksussedan testes nuKlik her for at åbne artiklen.. Få også seneste nyt om sagen her..