BYD YangWang U7: Vanvittig elbil med 135 kWh batteri

BYDs YangWang U7 er en ekstrem luksus-elbil med 1.300 hestekræfter og enormt 135 kWh batteri - og den kommer måske til Danmark.

BYD YangWang U7: Vanvittig elbil med 135 kWh batteri

YangWang U7 er en elektrisk luksus-sedan, der byder på fire elektriske motorer med 1.300 hestekræfter, 135 kWh batteri og op til 800 km rækkevidde og imponerende specifikationer.

Se også: Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

YangWang U7 får op til 800 km rækkevidde

Kinesisker elbilproducenter har virkelig gang i udviklingen og viser den ene nye model frem efter den anden. Der er slet ingen tvivl om, at de veletablerede europæiske bilproducenter får kamp til stregen i de kommende år – uanset bilklasse. Denne gang er det producenten YangWang , der byder ind med elbilen U7.

YangWang kender du nok ikke, men virksomheden bag er der større sandsynlighed for, at du har hørt om. Det er nemlig BYD (Build Your Dreams), der netop har lanceret SUV’en Seal U i Danmark og som i 4. kvartal af 2023 solgte flest elbiler på globalt plan.

YangWang er ikke klar med alle specifikationer på U7 endnu, men nogle spændende informationer og billeder er dog sluppet ud.

YangWang U7 er en elektrisk sedan i premiumklassen, der virkelig imponerer med dens specifikationer.

Blandt andet kan YangWang U7 udstyres med et abnormt 135,5 kWh batteri, som vejer hele 903 kg. Batteriet er produceret af FinDreams, der er ejet af BYD. Det store batteri giver U7 en rækkevidde på op til 800 kilometer – dog efter CLTC-standarden, så forvent en kortere WLTP-rækkevidde.

Se også: De billigste elbiler i 2024 i Danmark

Super aerodynamisk elbil

Det store batteri er selvfølgelig hovedårsag til den lange rækkevidde i U7, men YangWang har arbejdet intensivt på at gøre den meget aerodynamisk.

Faktisk har YangWang U7 en luftmodstandskoefficient på kun 0,195 Cd, hvor nogle af de mest aerodynamiske elbiler ikke kan være med. For eksempel har Tesla Model S luftmodstandskoefficient på 0,208 Cd og Hyundai Ioniq 6 på 0,21 Cd.

Se også: Se bedømmelser, priser og bestil prøvetur i nyeste elbiler

YangWang U7 har 1.287 hestekræfter

Vi kan desværre ikke kigge ind i YangWang U7 endnu, men der er dog flere specifikationer. Den får nemlig hele fire elektriske motorer, som samlet giver luksusbilen hele 1.287 hestekræfter.

Hvor hurtig er YangWang U7? Det ved vi ikke endnu, men YangWang U9 – en elektrisk hyperbiler – har også fire elektriske motorer og 1.300 hestekræfter og klarer 0-100 km/t på kun 2 sekunder.

Vi forventer derfor, at YangWang U7 bliver blandt de hurtigst accelererende elbiler på markedet, når den er helt officiel.

Se også: Nyheder, specifikationer og billeder af YangWang U7

Pris på YangWang U7 i Danmark

Det er endnu ikke bekræftet, at BYDs datterselskab YangWang kommer til Danmark. Dog har virksomheden udtalt, at de overvejer at bringe bilerne til Europa. U7 bliver ikke billig og forventes at koste omkring 1,8 millioner kroner.

Se også: Test og anmeldelser af nye elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Guide til bedste og billigste ladeboks til hjemmet
De billigste elbiler i Danmark
if har markedets bedste bilforsikring til elbil