Citroën e-C3 Aircross: Billigste elbil til 7 personer?

Citroën har præsenteret en elektrisk e-C3 Aircross, der kan blive den billigste elbil med syv siddepladser. Se specifikationer og forventet pris.

Citroën e-C3 Aircross: Billigste elbil til 7 personer?

“God plads, smarte tilslutningsmuligheder, fuldt elektrisk drivlinje og den karakteristiske Citroën-komfort,” skriver det fransk bilmærke om den nye e-C3 Aircross. Den kommende Citroën e-C3 Aircross vil med stor sandsynlighed blive den billigste elbil til syv personer, når den lanceres senere i år.

Se også: Alle elbiler fra Citroën i Danmark

Billig elbil med plads til en stor familie

Er jagten på en meget rummelig og budgetvenlig elbil til den store familie gået ind, så er der godt nyt. Senere i år lander en Citroën e-C3 Aircross, der har plads til op til syv personer og en meget overkommelig pris.

e-C3 Aircross har en traditionel SUV-form og et design a la den nye e-C3, men baglygterne og kofangeren er skræddersyet til Aircross.

Rummelighed og praktikalitet er i højsædet i e-C3 Aircross, hvor Citroën har formået at klemme syv sæder ind. Citroën hævder, at det er første gang i segmentet. Sidste sæderække kan klappes ned og bagagepladsen forøges.

Se også: Specifikationer, billeder og pris på Citroën e-C3 Aircross

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Nøglen til den lave startpris er en LFP-batteripakke. Denne type batterier er billigere at producere end traditionelle lithium-ion-batterier og bruger færre ædelmetaller.

Citroën e-C3 Aircross får samme 44kWh-batteri som den mindre e-C3, som i den bil giver en rækkevidde på op til 320 kilometer. På grund af Aircross’ større størrelse forventer vi, at dette tal vil være lidt mindre. Vi forventer dog også, at der vil blive tilbudt et større batteri, hvilket er muligt på grund af det forlængede karrosseri.

Se også: Sammenlign elbilers priser og kvaliteter

Kan koste fra kun 270.000 kroner

Hvad skal Citroën e-C3 Aircross koste? Bilmærket har endnu ikke oplyst til officiel pris, men vi forventer den lander omkring 270.000 kr. Til den pris vil den være den klart billigste 7-personers elbil på markedet.

e-C3 Aircross forventes lanceret i løbet af sommeren i år.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Vi anbefaler:
De billigst elbiler du kan købe i Danmark
Bedste ladeløsning til virksomheder
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?