Cupra Tavascan: Specifikationer, billeder og forventet dansk pris

Elbilen Cupra Tavascan nærmer sig Danmark med hastige skridt. Vi tager her et nærmere kig på Tavascan med specifikationer, billeder og pris.

Cupra Tavascan: Specifikationer, billeder og forventet dansk pris

Der kommer mange nye elbiler i 2024, hvor Cupra Tavascan er blandt de mere spændende. Cupra har netop sat gang i produktionen af den nye elbil, der forventes klar senere i 2024. Vi et kig på Cupra Tavascan med specifikationer, billeder og forventet pris.

Se også: Sammenlign, se priser og bestil testkørsel i elbil

Cupra Tavascan får 547 km rækkevidde og 340 hk

Produktionen af Cupra Tavascan er netop nu i gang. I modsætning til den mindre Cupra Born bliver Tavascan produceret i Kina, hvorefter den bliver transporteret til europæiske kunder.

Tavascan bliver den anden elbil på markedet fra Cupra. Der er tale om en crossover med et sporty design, hvor der er fokus på familien. Cupra Tavascan har plads til 5 personer og et bagagerum på 540 liter.

Den vil blive tilgængelig i to varianter: Tavascan Endurance og Tavascan VZ.

Se også: Rygter om nye elbiler i 2023, 2024 og 2025

Batteri og ydeevne

Cupra Tavascan udstyres med et 77 kWh batteri, der giver den en rækkevidde på op til 547 kilometer i variaten med baghjulstræk (Endurance). Tavascan VZ har firehjulstræk og en lidt kortere rækkevidde på 517 kilometer.

Cupra har ikke afsløret detaljer om opladning endnu, men den forventes at matche Volkswagen ID.4, der lader med op til 135 kW og klarer 10-80% på ned til 28 minutter.

De kommer begge med den nyudviklede APP550 motor fra Volkswagen, der gider bedre effektivitet og ydeevne. Det er samme motor, som man finder i Volkswagen ID.7 og de nye ID.4 og ID.5.

Tavascan Endurance har 286 hestekræfter (210 kW) og Tavascan VZ 350 hestekræfter (250 kW). Den hurtige udgave klarer 0-100 km/t på 5,6 sekunder og har en tophastighed på 180 km/t.

Udstyr

Blandt udstyret i Cupra Tavascan er et Sennheiser lydsystem med 12 højtalere, Matrix LED-lys, 21 tommer alufælge, sæder i microfiber, 15 tommer infotainmentskærm.

Se også: Nyheder, specifikationer og pris på Cupra Tavascan

Billeder af Cupra Tavascan

Se også: De bedste elbiler i Danmark i 2024

Pris og tilgængelighed på Cupra Tavascan

Cupra har sagt, at Tavascan kommer i løbet af 2024. Den forventes at komme i Danmark i løbet af sommeren. Prisen på Cupra Tavascan bliver cirka 400.000 kroner.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring

Vi anbefaler:
Elbiler Bedst i Test
De billigste elbiler i Danmark
Guide til billigste ladeboks for elbiler