Denza Z9 GT: Luksus stationcar med 1.000 hk

Premium bilmærker som Porsche, BMW, Audi og Mercedes-Benz får snart endnu en konkurrent i Europa. BYDs Denza Z9 GT er lige på trapperne.

Denza Z9 GT: Luksus stationcar med 1.000 hk

Det er ikke kun på pris, at de kinesiske elbilproducenter vil udfordre de europæiske. Denza Z9 GT er en luksus stationcar med knap 1.000 hestekræfter, der kommer til Europa næste år.

Se også: Sammenlign elbiler på specifikationer, pris og kvaliteter

Luksuriøs familie-elbil med stort kraftoverskud

Denza Z9 GT er en stor 5-personers stationcar, næsten 5,2 meter lang, med fokus på luksus, komfort og sportslige køreegenskaber. Der er ingen tvivl om, at Denza, der er BYDs luksus-elbilmærke, har Porsche i sigtekornet.

Denza Z9 GT har ligesom Tesla Model S Plaid hele tre elektriske motorer med en samlet effekt på 710 kW (952 hk). Foran sidder en motor på på 230 kW, og bagpå sidder to med en effekt på 240 kW hver.

Denza Z9 GT er en tung bil med en egenvægt på 2.875 kg. Tophastigheden er begrænset til 240 km/t.

BYD’s LFP Blade-batteri vil drive Z9 GT, men kapaciteten er ikke blevet afsløret endnu. Elbilen vil have LiDAR og dekorative udvendige dele i kulfiber.

Se flere specifikationer og nyt om Denza Z9 GT.

Denza Z9 GT er blandt andet udstyret med en panoramakaleche og en elektrisk bagspoiler. Alle specifikationer og informationer er endnu ikke sluppet fri af Denza.

Denza er et tidligere 50:50 joint venture mellem BYD og Mercedes-Benz, som Mercedes forlod i december 2021 og udvandede sin andel til 10 procent. Siden da har Denza lanceret tre nye elbiler: D9 minivan og N7 og N8 crossovers. Z9 GT bliver deres fjerde elbil.

Denza forventes at gøre indtog i Europa i 2025 med den nye Z9-model.

Se også: Alle elektriske stationcars i Danmark

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Kinesiske elbilmærker vil ikke kun være billigere

Der er primært fokus på prisen, når nye kinesiske elbilmodeller lander herhjemme. Men det er bestemt ikke kun på prisen, at de nyankomne kinesiske mærker vil konkurrere med de veletablerede europæiske mærker.

Der findes flere eksempler på kinesiske elbilproducenter, der fokuserer på design, kvalitet, komfort, luksus og køreoplevelse og mindre på prisen. Det er mærker som Zeekr, NIO og ikke mindst Denza.

Der er dog ingen tvivl om, at det bliver svært for de kinesiske mærker, at overtale de europæiske købere af Porsche, BMW, Audi og Mercedes-Benz til at købe deres elbiler i stedet. Indtil videre har NIO ikke haft den store succes med det.

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil