Hvilken ladeboks er bedst?

Overvejer du at skaffe elbil, og skal du i den forbindelse have egen ladeboks i hjemmet? Se hvilken ladeboks der er bedst.

Hvilken ladeboks er bedst?

Der findes mange forskellige ladebokse til opladning af elbil i hjemmet. Men hvilken ladeboks er bedst? Vi guider dig her til, hvilken ladeboks du skal vælge.

Se også: Guide til opladning af elbil med ladeboks i hjemmet

Bedste ladeboks til elbilen

Det er særligt to ladebokse, der er populære i Danmark: Zaptec Go og Ease Charge (tidligere kaldet Ease Home).

Ease Charge findes i tre varianter, hvoraf Lite har en ladeeffekt på op til 11 kW, mens Up og Core har en ladeeffekt på op til 22 kW. Zaptec Go findes kun i én udgave med op til 22 kW ladeeffekt.

Zaptec Go. Foto: Zaptec

Da Zaptec Go er markant billigere end Ease Charge Up, anbefaler vi at vælge Zaptec Go. Den koster i skrivende stund 3.495 kr. hos den billigste forhandler. Se aktuelle priser og tilbud på Zaptec Go.

Zaptec Go er en all-round god ladeboks med specifikationerne helt i orden. Den har dertil et meget kompakt design og fylder derfor ikke så meget som mange andre landebokse.

Denne ladeboks har også den fordel, at den forhandles af rigtig mange ladeudbydere, og det er derfor også muligt at bruge den sammen med den populære tredjepartsap Monta, hvorfra du kan styre opladningen og tilføje en serviceaftale, som giver adgang til refusion af elafgiften.

Det er naturligvis også muligt at betjene Zaptec Go via producentens egen app til Android og iOS.

Ladeboks Effekt Refusion Pris
Easee Lite Op til 11 kW (3-faset) Automatisk Se aktuelle priser
Easee Home Op til 22 kW (3-faset) Au­to­ma­tisk Se ak­tu­el­le pris­er
Zaptec Go Op til 22 kW (3-faset) Au­to­ma­tisk Se ak­tu­el­le pris­er
Zaptec Pro Op til 22 kW (3-faset) Au­to­ma­tisk Se ak­tu­el­le pris­er

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet

Bedste ladeboks med integreret kabel

Det er værd at bemærke, at hverken Zaptec Go og Ease Charge inkluderer et ladekabel. Det er en fordel for nogle og en ulempe for andre.

Der medfølger allerede et Type 2-ladekabel til mange elbiler, og for nogle vil det derfor ikke gøre noget, at en ladebokse er uden ladekabel. For andre er bilens inkluderede ladekabel ikke langt nok, eller også ønsker man at kunne bruge et længere ladekabel, hvorfor en ladeboks med et integreret kabel er en god mulighed.

Tesla Wall Connector. Foto: Tesla

Tesla Wall Connector har et utroligt langt ladekabel på 7,3 meter, og ladeboksen understøtter også op til 22 kW. Den kan også bruges til enhver elbil og ikke kun elbiler fra Tesla.

Den understøtter som noget nyt også muligheden for at få elafgiftsrefusion, da den nu har en integreret såkaldt MID-måler. Og så er prisen på ladeboksen også ret god taget i betragtning, at den inkluderer det lange ladekabel. Tesla Wall Connector koster fra 4.499 kr. Se aktuelle priser og tilbud på Tesla Wall Connector.

Vi anbefaler også ladeboksen Amina S, som har et 6 meter langt integreret kabel. Ladeboksen understøtter op til 22 kW og er kompatibel med tredjepartsapps som Gridio, Home Assistant, Homey Pro og Min Strøm. Se aktuelle priser og tilbud på Amina S.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Se priser på de bedste ladebokse til elbilen

I Mobilsiden.dk’s store ladeguide til valg af ladeløsning og ladeboks til elbilen kan du se en komplet oversigt over alle de bedste ladebokse til elbilen. Du kan også se priser, maksimal ladeeffekt, om ladeboksen under elafgiftsrefusion, og hvor langt et ladekabel der er inkluderet.

Guiden gør dig også klogere på, om du bør vælge en 11 kW eller 22 kW ladeboks, og du kan endvidere læse mere om, hvad det koster at få installeret en ladeboks, og om du bør leje eller købe ladeboksen.

Vi anbefaler:
Priser på de bedste ladebokse til elbilen
Se priser på de billigste elbiler
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026
Hvilke elbiler er Bedst i Test?