Kia e-Niro 2022 får længere rækkevidde og hurtigere opladning

Hvordan vil den kommende Kia e-Niro 2022 være bedre end nuværende model? Her er informationer om rækkevidde, opladning og ydeeevne.

Kia e-Niro 2022 får længere rækkevidde og hurtigere opladning

Der kan ikke gå lang tiden inden den nye elektriske Kia e-Niro 2022 er klar til forudbestilling i Danmark. Inden det sparkes i gang tager vi et kig på nyhederne i den kommende elbil, der er efterfølger til en af de mest populære elbiler i Europa. Læs her om nyhederne i Kia e-Niro 2022 med information om ydeevne, rækkevidde, opladningshastighed, plads samt et gæt på prisen.

Faktisk endte Kia e-Niro med at blive den mest solgte elbil i Europa i januar, så der er tale om en populær model, hvor der er store forventninger i efterfølgeren. Og der er da også flere forbedringer at finde i den nye model, heriblandt længere rækkevidde, nyt infotainmentsystem, hurtigere opladning og mere plads i bagagerummet.

Læs også: Nyt om Kia e-Niro 2022 – mere effektiv, støjsvag og smart

Længere rækkevidde, hurtigere opladning

Lad os lægge ud med rækkevidden, hvor Kia tidligere har fortalt, at 2022-modellen af e-Niro ville blive mere effektiv. Og det ser ud til at være lykkedes – dog er forskellen ikke stor.

2021-modellen kørte op til (teoretiske) 455 kilometer på en opladning (med et 64 kWh batteri). 2022-modellen får en længere rækkevidde op til 463 kilometer med et 64,8 kWh batteri.

En anden forbedring i batteriet er opladningen, der vil kunne gøres hurtigere i den nye model. Den vil på 43 minutter kunne oplade fra 10-80 procent. Det tager nuværende model omkring 54 minutter.

Kia Niro
Sådan ser den kommende Kia e-Niro 2022 ud.

Mere plads og identisk ydelse

Udover en forbedret bæredygtighed byder Kia e-Niro 2022 på mere plads – og mere plads er altid en god ting i en familievenlig SUV. Nuværende e-Niro har 451 liter bagagerumskapacitet, hvor den nye 2022-model vil have 495 liter – inklusive 20 liter frunk.

Men hvad med ydeevnen fra den elektriske motor? Det kunne umiddelbart tyde på, at e-Niro 2022 får præcis samme ydeevne som nuværende model. Det betyder en elektrisk motor med 204 hk.

Kia Niro
Kia Niro 2022 med nyt bæredygtigt interiør.

Nyt infotainmentsystem

Den kommende Kia e-Niro 2022 vil også byde på en god opgradering af infotainmentsystemet. Ifølge Kia får den et infotaintmentsystem med fokus på brugervenlighed og en intuitiv opsætning. Den store panoramaskærm over midterkonsollen er på 10,25 tommer og byder på “knivskarp grafik” – opløsningen bliver der ikke talt om endnu. I vores øjne ligner det allermest samme infotainmentsystem, som man finder i Kia EV6 – det kan du læse mere om i vores test af Kia EV6 her.

Et 10 tommer heads-up-display kan vise vigtige kørselsinformationer som blandt andet hastighed, ADAS-data og navigationsanvisninger direkte på forruden. Grafikken vises direkte foran føreren for at minimere øjenbevægelserne under kørslen til fordel for både sikkerheden og komforten. Med Kia Connect-smartphoneappen kan brugerne oprette forbindelse til deres bil.

Pris på Kia e-Niro?

Der er endnu ikke en officiel dansk pris på Kia e-Niro, men der er et godt rigtig godt bud på det. Kia e-Niro 2022 med 64,8 kWh batteri koster i Sverige fra 495.900 kroner, hvilket er en lille prisstigning på 8.000 svenske kroner. Kia e-Niro 2021 koster fra 324.900 danske kroner og med en lille prisstigning gætter vi på en dansk pris på 329.900 kroner.

Se også: Nyheder om elbiler