Ny Kia EV6 på vej med flere forbedringer

Kia arbejder på en ny EV6 med ændret design og helt ny teknologi, der angiveligt vil låne flere ting fra den nye EV9. Vi tager et kig på rygterne.

Ny Kia EV6 på vej med flere forbedringer

Kia, der netop har lanceret den store familiebil EV9 herhjemme, er godt i gang med en helt ny EV6. Her er de første informationer om den kommende Kia EV6 og et forventet lanceringstidspunkt.

Se også: Se alle elbiler fra Kia i Danmark

Ny Kia EV6 låner dele fra EV9

Selvom Kia EV6 blev lanceret tilbage i 2021, ligner den noget fra fremtiden. Det futuristiske design er meget iøjnefaldende. Samtidig er EV6 en af de bedste elbiler i Danmark i dag, og vi er derfor meget spændte på dens efterfølger. Kan Kia gøre det igen?

I hvert fald er Kia godt i gang med at forberede en efterfølger. Siden Kia lancerede EV6 har de lanceret et nyt designsprog, som vi helt sikkert vil se den nye EV6 gøre brug af.

Her kan man tage et kig på designet på den nye EV9 samt de kommende EV3, EV4 og EV5, der tydeligt viser hvor Kia er på vej hen med designet.

Vi kan derfor forvente en mere kantet EV6 med de nye lygter, som den nye EV9 viser frem.

Hvad med interiøret? Her forventes der faktisk ikke de store ændringer. De ofte besværlige berøringsfølsomme knapper til klimastyring og mere i EV6 vil sandsynligvis udskiftes med fysiske knapper. Dertil vil EV6 få nyt infotainmentsystem med tre skærme.

Se også: Tjek priser og tilbud på crossovere

Længere rækkevidde til ny Kia EV6?

Skal man tro rygterne, får den kommende EV6 samme størrelse batteri som forgængeren. Der er tale om et 77,4 kWh batteri, der lige nu giver EV6 en rækkevidde på op til 528 kilometer.

Det er dog ikke umuligt, at den nye EV6 vil være mere aerodynamisk og mere effektiv, og derfor alligevel have en lidt længere rækkevidde.

Dertil vil den helt sikkert have Kia og Hyundais lynhurtige opladning, der giver 10-80 procent strøm på ned til 18 minutter.

Se også: Billeder, priser og prøvekørsel af elbiler

Hvornår kommer den nye Kia EV6?

Hvornår kan vi forvente, at Kia er klar med den nye EV6? Kia har for vane, at lancerede nye udgaver af deres biler hvert tredje år. Eftersom EV6 blev lanceret i 2021, kommer der en ny Kia EV6 i løbet af 2024.

Prisen? Med faldende priser på råmaterialer til batterier til elbiler er det ikke umuligt, at den kommende EV6 vil få en lavere pris. Den nuværende koster fra 369.800 kroner.

Se også: Test og anmeldelse af Kia EV6

Se også:
Disse elbiler klarer sig Bedst i Test
Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler i Danmark
Find den bedste elbilforsikring hos if