Test, bedømmelse og pris på Kia EV9

Kia EV9 med plads til syv personer kunne meget vel være årets bedste elbil til den helt store familie. Læs test og se bedømmelse af Kia EV9.

Test, bedømmelse og pris på Kia EV9

Kias nye store familiebil med plads op til syv personer er her endelig. Med et futuristisk design, oceaner af plads, lynhurtig opladning og en rimelig skarp pris ser Kia EV9 lovende ud.

Se også: Alle elbiler fra Kia i Danmark

Den nye Kia EV9 er virkelig iøjnefaldende. Den er stor, kantet og meget futuristisk at se på. Om man kan lide designet er en smagssag, men man lægger mærke til den. Igen skal Kia have en highfive, for at turde være vovede med designet.

EV9 er en elektrisk SUV med siddepladser til syv personer, en fornuftig rækkevidde på op til 563 kilometer, hurtig 230 kW lynopladning, kraftig motorydeevne og masser af inkluderet udstyr.

Og så er der prisen, hvor Kia EV9 koster fra 599.900 kroner. En billig familievogn er den altså ikke, men i forhold til konkurrenterne er det en overraskende skarp pris.

Spørgsmålet er om EV9 er en god elbil? Hvad er godt og hvad er skidt? Er den årets bedste elektriske familiecruiser? Læs test, se bedømmelse og alternativer til Kia EV9.

Se også: Se priser og leasingtilbud på elbiler

Konklusion på test af Kia EV9

Kia EV9 klarer sig imponerende godt i test. Den ender med en samlet score på 83 ud af 100. Det betyder, at Kia EV9 får den samlede bedømmelse “Virkelig god”.

Med den høje score placerer EV9 sig derfor som en af de bedste elektriske familiebiler overhovedet. Blandt SUV’er i prisklassen tager Kia EV9 førstepladsen.

Når det gælder design samt bygge- og materialekvaliteten gør EV9 det udmærket. Byggekvaliteten er god og materialerne er i typisk Kia-kvalitet. Det betyder en stor brug af plastik, men plastik i en god kvalitet. I Kia EV9 matcher prisen nogenlunde kvaliteten. Læs mere om vores Kvalitet/Pris Ratio.

Dertil scorer Kia EV9 topkarakter i sikkerheds- og crashtest med 5 ud af 5 stjerner.

Se også: Varianter, priser og alt om Kia EV9

Se flere billeder af Kia EV9

Det gode ved Kia EV9

Kia EV9 har et vildt og kantet design, som ikke er noget for alle. Vi er dog vilde med, at Kia tør. De satsede med designet på EV6 og nu også med EV9.

Der er enomt meget plads i EV9. Der er høj til loftet og plads til syv personer, hvor der selv på sidste sæderække er udmærket med benplads. Man kan justere anden sæderække frem og tilbage efter behov.

Fleksibiliteten er hertil rigtig stor i EV9. Vil du have plads til mange personer eller har du brug for stor bagageplads? EV9 klarer det hele.

Kia EV9 har på trods af dens enorme størrelse nogle fine køreegenskaber. Den er komfortabel, stille i kabinen, føles mindre end den er og mere end hurtig nok. Det kræver dog noget tilvænning, at køre den i travle byer med trange parkeringspladser.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Der er masser af udstyr inkluderet i basismodellen og absolut ingen grund til at opgradere. Vi må dog sige, at vi er dybt imponerede over Meridian-lydsystemet, der medfølger i infotainmentpakken til 39.999 kroner.

Med 800 volt-teknologien ombord er der mulighed for meget hurtig opladning af EV9. Den oplader med op til cirka 230 kW, som giver 249 kilometer rækkevidde på 15 minutter.

Rækkevidden på 563 kilometer er også ganske fornuftig for en bil af denne størrelse. I virkeligheden virker EV9 tilmed overraskende effektiv.

Fremhæves skal også garantien på Kia EV9. Kia giver nemlig hele 7 års/150.000 km nyvognsgaranti, hvilket er bedst på markedet i Danmark.

Se også: Prøvekør en Kia EV9

Dette kunne være bedre ved Kia EV9

Kvaliteten? Jo, byggekvaliteten er god, sæderne er komfortable og nydelige, og kabinen er gjort meget alsidig. Men der er meget plastik og meget gråt. Heldigvis er der tale om plastik i en god og solid kvalitet, men meget spændende ser det ikke ud og det føles ikke så lækkert. Ikke godt nok til prisen.

Førerskærm og infotainmentskærm er af en god kvalitet, og Kia har givet softwaren en overhaling. Infotainmentsystemet er hurtigere, men virker mindst lige så kompliceret og ulogisk som tidligere. Der er dog heldigvis mulighed for Apple CarPlay og Android Auto.

Mens nogle bilproducenter dropper fysiske knapper, går Kia all-in på dem i EV9. Der er knapper over alt – og det er faktisk for meget af det gode. Fjern halvdelen af knapperne og det ville være mere passende.

Basismodellen må kun trække 750 kg på krogen. Den firehjulstrunke må derimod trække 2.500 kg.

Se også: Læs mere om Kia EV9

Alternativer til Kia EV9

Vi byder velkommen til Kia EV9 i Danmark, hvor den skal konkurrere mod andre elbiler med plads til syv personer, som Tesla Model X, BYD Tang, Volvo EX90, Mercedes-Benz EQS og EQB med ekstra sæderække og VW ID. Buzz LWB.

Se også: Disse nye elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Hvilke elbiler i Danmark er de billigste?
Derfor skal du lease elbil
Stor guide til opladning af elbil hjemme