Mercedes EQS SUV er en elektrisk luksus familiebil

Mercedes har løftet sløret for luksus elbilen EQS SUV. Læs om design, ydeevne, rækkevidde og teknologien er Mercedes EQS SUV her.

Mercedes EQS SUV er en elektrisk luksus familiebil

Mercedes-Benz har netop lanceret den store elektriske EQS SUV, der byder på ren luksus, siddepladser til 7 personer, masser af bagageplads og spændende teknologi. I denne artikel tager vi et nærmere kig på designet, ydeevnen, rækkevidden, opladning og teknologien i Mercedes EQS SUV. Prisen på Mercedes EQS SUV? Den må vi vente lidt med endnu.

Læs også: Mercedes-Benz vil genbruge 96 procent af bilbatteriers materiale

Oceaner af plads

EQS SUV er den tredje model baseret på Mercedes’ nye platform designet til elektriske biler. Med en platform udviklet til elektriske biler kommer nogle oplagte fordele, heriblandt muligheden for bedre at udnytte pladsen i kabinen og i bagagerum.

Derfor skulle EQS SUV byde på en usædvanligt rummelig kabine, som på samme tid understreger dens klare offroad-referencer, som særligt kommer til udtryk med 4MATIC firehjulstræk og specifikke offroad-køreprogrammer.

I kabinen kan både for- og bagsæder indstilles automatisk. Og på bagsædet betyder det, at man kan vælge mellem længere benplads eller mere plads i bagagerummet. Alt efter sædeindstilling tilbydes der 645 liter til 880 liter – og helt op til 2.100 liter, når bagsæderne lægges ned.

Har man brug for ekstra siddepladser, kan EQS SUV udstyres med en tredje sæderække, som hurtigt kan foldes sammen, så det går i ét med bagagerumsgulvet.

Nyeste teknologi fra Mercedes

EQS SUV’en udstyres med nyeste teknologi fra Mercedes, der blandt andet byder på den store MBUX Hyperscreen, der breder sig på tværs af cockpittet og nemt betjenes med touch eller med stemmestyringsfunktionen – og som understøtter dansk.

AIRMATIC luftaffjedring og medstyrende bagaksel er standardudstyr, og mens den avancerede undervogn automatisk tilpasser støddæmperne efter hastighed og underlag, sikrer den aktive bagakselstyring optimal stabilitet og manøvrering.

Ved høje hastigheder drejer baghjulene nemlig synkront med forhjulene, så bilen i praksis kører sidelæns ved eksempelvis vognbaneskift. Ved lave hastigheder drejer baghjulene derimod modsat af forhjulene, og dermed reduceres bilens vendediameter betragteligt.

Rækkevidde og opladning

Godt nok kører EQS SUV’en ikke lige så langt som EQS sedanen på en opladning, men for en SUV af denne størrelse ser rækkevidden ganske lovende ud.

EQS SUV klarer op til 660 kilometer på en opladning. Opladningen sker med en effekt på op til 200 kW.

Læs også: Mercedes klar med billigere EQB 250 i Danmark

Pris og tilgængelighed på EQS SUV

Mercedes er endnu ikke klar med en dansk pris på EQS SUV. Den introduceres i Danmark i slutningen af 2022 og fås i første omgang i longrange-varianten EQS 450+ SUV med baghjulstræk og 360 hestekræfter, mens foreløbig kraftigste version bliver EQS 580 4MATIC med firehjulstræk og 544 hestekræfter.

Se også: Seneste nyt om elbiler