MG sænker prisen på MG4 Electric med op til 35.000 kroner

Elbilproducenten MG sænker prisen på lagermodeller af den populære MG4 Electric med op til 35.000 kroner. Det sker, samtidig med den kinesiske producent varsler mulige prisstigninger.

MG sænker prisen på MG4 Electric med op til 35.000 kroner

Den i forvejen billige MG4 Electric bliver nu endnu billigere. Fra på mandag kan du spare op til 35.000 kroner på den populære elbil. Det sker som led i et ønske om at cementere sin position som en aktuel aktør inden for elektrisk mobilitet i Danmark, oplyser producenten.

Se også: Specifikationer, priser og bedømmelse på MG4 Electric

Spar op til 35.000 kroner

MG4 Electric kan købes i fire varianter, og det annoncerede prisfald gælder for lagermodeller på de to dyreste varianter, MG4 Electric Trophy Extended Range og XPower.

Fra på mandag koster MG4 Electric Trophy Extended Range 264.999 kroner, mens den nye pris på MG4 Electric XPower er 274.999 kroner.

Dermed sparer man 35.000 kroner på Trophy Extended Range og 25.000 kroner på XPower, idet de begge før prisfaldet kostede 299.999 kroner.

Se også: Se MG’s udvalg af elbiler i Danmark

Vanvittig meget elbil for pengene

Det er ikke første gang, at MG gør sig i større prisfald. Senest sænkede MG prisen på MG4 i januar, så prisen for første gang var under 200.000 kroner.

I februar undersøgte Mobilsiden.dk, hvilke elbiler der gav flest hestekræfter i forhold til prisen. Her lå MG4 Electric XPower med hele 435 hestekræfter helt i top, idet hver hestekraft kun kostede 690 kroner. Til sammenligning lå gennemsnittet blandt de undersøgte elbiler på næsten 1.400 kroner per hestekraft.

Med dagens prisfald er prisen per hestekraft nu helt nede på 632 kroner. BYD Seal Excellence med hele 530 hestekræfter er nærmeste konkurrent med en pris på 379.995 kroner.

Se også: Sammenlign alle elbiler i Danmark 

MG varsler mulige prisstigninger

MG er en af de kinesiske elbilproducenter, som bliver ramt af EU’s toldhammer. EU pålægger SAIC, som ejer MG, den hårdeste straftold på 38,1 procent oven i de 10 procent, som koncernen allerede betaler i told. Derfor skulle man være tilbøjelig til at tro, at der vil være prisstigninger i sigte, men vi ser altså i stedet prisfald.

Det skyldes dog, at prisfaldet kun gælder et ukendt antal allerede indregistrerede eksemplarer af MG4 Electric Trophy Extended Range- og XPower-varianter, som derfor ikke bliver ramt af prisstigningerne.

Selv om MG nu sænker priserne på nogle lagerbiler, er det ikke utænkeligt, at der alligevel kommer prisstigninger på nye modeller, som leveres fra 5. juli, hvor de nye, midlertidige toldsatser træder i kraft. På sin hjemmesider oplyser MG følgende:

“Alle priser er vejledende, og kan kun garanteres på allerede producerede biler, der står i Danmark. Ved bestilling af biler der endnu ikke står i Danmark, tages forbehold for eventuelle prisstigninger.”

En lignende advarsel er Tesla kommet med, da den amerikanske producent får Model 3 produceret i Kina. Tesla har dog anmodet EU om at få en tilpasset toldsats, så det er muligt, at Tesla får en lavere toldsats end den gennemsnitlige toldsats på 21 procent, som den amerikanske producent pt. står til at skulle betale.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbiler
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026