NASA-teknologi kan oplade elbiler på under 5 minutter
En af de store udfordringer i at få forbrugerne til at skifte fra brændstofbiler til elbiler er opladningen, og den længere tid dét tager. Netop dette problem kunne eksperimentel teknologi fra selveste NASA løse, mener de selv.
Se også: Forskere har løst problemet: Oplad elbilen på under 10 minutter
4-5 gange hurtigere strøm til elbilen
Eksperimentel teknologi fra NASA, der i øjeblikket anvendes til at køle udstyr i rummet, kan være i stand til at reducere opladningstiden for elektriske køretøjer drastisk.
I samarbejde med Purdue University, siger NASA, at den forskning, de planlægger for fremtidige rummissioner, viser, at dens teknologi kan oplade en elbil på få minutter i stedet for timer, ifølge et blogindlæg fra NASA.
Det tager i dag omkring 20 minutter for elbiler med den hurtigste opladning, at oplade fra 10-80 procent. NASA påstår, at opladningstiden med denne teknologi kan nedbringes til 5 minutter, eller derunder.
“Subcooled flow boiling”
Ved hjælp af en teknik kendt som “subcooled flow boiling” kunne teknologien øge mængden af elektrisk strøm fra elbil-opladere op til 1.400 ampere, næsten fem gange hastigheden af de 520 ampere, der i øjeblikket leveres til elbiler, siger NASA.
Standard elbilopladere, som forbrugerne kan købe, leverer typisk mindre end 150 ampere, tilføjede bloggen.
Det potentielt nye system kan bruges til at “levere 4,6 gange så meget strøm som de hurtigste tilgængelige opladere til elektriske køretøjer på markedet i dag ved at fjerne op til 24,22 kilowatt varme”, sagde NASA.
Salget af elbiler i stor vækst
Nyheden fra NASA kommer samtidig med, at salget af elbiler er på vej til at nå et historisk højt niveau i år, ifølge Det Internationale Energiagenturs nyligt offentliggjorte opdatering af “Tracking Clean Energy Progress.
Agenturet skriver, at salget af elbiler på verdensplan blev fordoblet i 2021 til at udgøre næsten 9 procent af bilmarkedet, og der forventes et rekordhøjt salg i år.
NASA siger, at den teknologi, der kan oplade elbiler meget hurtigere, blev udviklet for at bringe “atomfissionskraftsystemer til missioner på månen, Mars og videre.”
Se også: Nyheder om elbiler