Ny elbil på vej til Danmark: OMODA 5 EV

Omoda er et nyt elbilmærke, der er på vej til Danmark. Omoda 5 EV, som første model hedder, er en familievenlig SUV med fokus på komfort.

Ny elbil på vej til Danmark: OMODA 5 EV

Der er kommet et utal af nye bilmærker til Danmark, som langt de fleste danskere ikke har hørt om før – men det stopper ikke her. Nu kommer bilmærket Omoda til Danmark, og den først model er elbilen Omoda 5 EV. Her tager vi et kort kig på Omoda 5 EV og dens specifikationer samt et forsigtigt gæt på en pris.

Se også: Alle kommende elbiler i 2024

Hvem er Omoda?

Ja, du har med stor sandsynlighed aldrig hørt om Omoda før – og det er ganske forståeligt. Omoda er et kinesiske bilmærke, og et mærke under Chery.

Chery har du måske hørt om før – hvis ikke, kan vi fortælle, at de ikke er hvem som helst. Chery solgte 1,2 millioner biler, eksporterede mere end 450.000 biler og havde en indtjening på 200 milliarder i 2022. Virksomheden har over 16.000 medarbejdere.

Omoda er et gren af Chery, ligesom Polestar er af Geely. Også hos Omoda er der nu kommet fokus på de helt elektriske biler, og dermed også et stort fokus på det europæiske marked, hvor elbilerne er i høj kurs.

Der er flere elbiler på vej fra Omoda. Den første elbil fra Omoda er modellen “5 EV”, og to nye forventes at komme i 2025.

Specifikationer på Omoda 5 EV

Omoda 5 EV er en SUV/crossover på størrelse med en Kia Niro EV og Hyundai Kona Electric, som den også forventes at være en konkurrent til. Også MG4 Electric er Omoda 5 EV en konkurrent til.

Den er udstyret med et 64 kWh batteri, som burde give en rækkevidde omkring 450 kilometer. Vi har desværre ingen specifikationer på opladning af 5 EV endnu.

Den har en enkelt elektrisk motor med 204 hestekræfter, der giver en 0-100 km/t tid på 7,8 sekunder.

Der er fokus på komfort og plads i til familien i Omoda 5 EV. I cockpittet finder man to 10,25 tommer skærme (førerdisplay og infotainmentskærm), og der skulle være mulighed for Apple CarPlay og Android Auto.

Se flere specifikationer på Omoda 5 EV

Dansk pris på Omoda 5 EV?

Omoda 5 EV forventes at få en meget skarp pris, når den lanceres i Danmark. Der er endnu ikke sat en officiel pris på den, men vi forventer en startpris på cirka 250.000 kroner.

Omoda 5 EV lander i Danmark til marts næste år.

Se også: Markedets bedste forsikring af elbiler får du hos if