Polestar 5 lader op fra 10-80 procent på 10 minutter

Polestar har med ladeteknologi fra StoreDot sat turbo på opladning af Polestar 5, som lader fra 10-80 procent med mellem 310 og 380 kW.

Polestar 5 lader op fra 10-80 procent på 10 minutter

Takket være ny lynladeteknologi fra den israelske virksomhed StoreDot er det lykkedes Polestar at oplade en prototype af Polestar 5 fra 10 til 80 procent på bare 10 minutter. Det er sket med hjælp fra StoreDots Extreme Fast Charging (XFC)-teknologi, som opnåede en konsistent ladehastighed.

I starten af ladesessionen foregik opladningen med en ladeeffekt på hele 310 kW, men 10 minutter senere og ved 80 procent batteriniveau afsluttedes ladesessionen med en effekt på hele 380,5 kW. Det fremgår det af en video, som Polestar har offentliggjort.

Demonstrationen af den lynhurtige oppladning er opnået med brug af siliciumdominerede celler i stedet for individuelle celler i laboratorie-miljø. Her har Polestar brugt en specialbestilt 77 kWh batteripakke, der har potentiale til at kunne lades med mindst yderligere 100 kW i effekt. Med den lynhurtige opladning er det muligt at få tilført op til 320 km rækkevidde i en mellemstor elbil på bare 10 minutter.

Polestar og StoreDots såkaldte XFC-test, som batteriingeniører står bag, blev udført med henblik på at påvise XFC-teknologiens effekt på bilbatterier og kan bruges i kommende Polestar-biler.

Se også: Læs mere om den kommende Polestar 5

Ladehastighed er vigtig

Netop rækkevidde og ladehastighed er vigtige faktorer for mange elbilkøbere. Det gælder især, når folk ikke har mulighed for at installere en ladeboks i hjemmet, elhvor bilen langsomt kan lade op natten over. For dem er opladningen af elbilen nødt til at være noget, der skal klares i løbet af en travl dag, og så er det vigtigt, at det går så hurtigt som muligt.

Polestar skriver i en pressemeddelelse, at elbilister takket være den nye teknologi fremover vil ”bruge væsentlig mindre tid på at lade og mere tid på at køre. Faktisk vil den såkaldte ‘nedetid’ eller ‘stoppetid’ komme til at minde meget mere om den, vi kender fra benzinbiler i dag”.

Det er endnu uvist, om Polestar ruller den nye ladeteknologi ud i den kommende Polestar 5-model. Det er også muligt, at Polestar 5 kan komme i flere versioner, så brugerne kan vælge imellem traditionel opladning og XFC-opladning, alt efter om man er villig til at betale ekstra for det.

Polestar 5 blev første gang vist frem i 2020 som konceptbilen Polestar Precept. I juni 2022 blev den vist frem som Polestar 5, og i november 2023 meldte Polestar ud, at bilen går i produktion i 2025. Allerede i november løftede Polestar sløret for, at den ville få meget hurtig opladning, og nu er vi altså blevet lidt klogere på dens præstationer, når det kommer til opladning.

 

Vi anbefaler:
Se alle Polestars elbiler i Danmark
Sammenlign priser på elbiler 
Se test og anmeldelser af elbiler i Danmark
Find bedst i test elbiler
Se de billigste elbiler på markedet
Se kommende elbiler 2024, 2025 og 2026
Find den bedste elbilforsikring