Porsche på vej med 7-personers elektrisk SUV

Porsche er på vej med en helt ny luksus elbilmodel, der byder på 7 siddepladser og ekstrem hurtig opladning med ny 900-volt elektrisk arkitektur.

Porsche på vej med 7-personers elektrisk SUV

Er det en premium 7-personers elektrisk SUV fra Porsche du går og drømmer om, er der godt nyt til dig. Porsche er nemlig på vej med en helt nyt elbilmodel, der går under kodenavnet “K1”.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Den største elbil fra Porsche

Porsche har haft relativt tralvt med at udvide deres sortiment af helt elektriske biler. Her i 2024 har de allerede lanceret helt nye Taycan-modeller samt den første elektriske Macan.

Og der er endnu flere batteridrevne biler på vej fra det tyske sportsvognsmærke. Faktisk er Porsche godt i gang med udviklingen af en helt ny model, der skal indgå i deres elbil-sortiment.

Ifølge Porsche er der tale om en “premium SUV”, hvilket sandsynligvis betyder, at den bliver ekstremt dyr. Dog er der allerede sluppet interessant informationer ud om bilen, som har fået det interne kodenavn “K1”.

Den kommende Porsche K1 er betydeligt længere og bredere end Cayenne. Mens de forreste og bageste kofangere er stærkt maskerede, har forlygterne en form, der minder meget om dem på den nye Macan Electric.

Se også: Priser og specifikationer på alle elbiler fra Porsche

Spionfoto af den nye Porsche-elbil med plads til syv. Kilde: Car and Driver

Se også: Se hele udvalget af premium-elbiler i Danmark

Opladning på kun 12 minutter

Selvom Porsche ikke direkte har bekræftet, hvor mange siddepladser den vil have plads til, menes SUV’en at have tre rækker med op til syv sæder. En mere sporty version af Volkswagens kommende Scalable Systems Platform (SSP) vil understøtte K1, og den forventes at have et 900-volts batteri, der giver mulighed for ultrahurtig opladning, fra 10 til 80 procent på så lidt som 12 minutter.

Den store elbil forventes heldigvis at have firehjulsstyring, der hjælper den store SUV med at navigere på trange steder, mens et elektronisk differentiale vil hjælpe med at få den store SUV til at køre som en Porsche. Som det sig hør og bør for en luksus-SUV, vil luftaffjedring sandsynligvis være standard. K1 vil også være udstyret med de nyeste automatiserede kørefunktioner.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Den dyreste elektriske SUV fra Porsche

Prisen på den kommende 7-personers elbil fra Porsche? Startprisen forventes at lande et sted mellem 1,1 og 1,5 millioner kroner.

Porsche K1 vil være et alternativ til Mercedes-Benz EQS SUV, Rivian R1S og den kommende Range Rover Electric. Hvad navnet bliver på den enorme Porsche ved vi endnu ikke.

Produktionen af den nye Porsche-elbil sættes i gang i 2026 og den forventes salgssklar i løbet af 2027.

Er du mere interesseret i en fuldelektrisk Cayenne, så forventes denne lanceret i 2026.

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Test og anmeldelser af elbiler
Ladeløsning til elbil med Zaptec ladeboks