Rimac lancerer luksuriøs robotaxi som Tesla-konkurrent

Ny selvkørende tjeneste fra Rimac, som ellers gør sig i elektriske hypercars, skal overgå konkurrenter som Tesla. Den får 43 tommer tv, luksussæder og masser af plads.

Rimac lancerer luksuriøs robotaxi som Tesla-konkurrent

Rimac Group har præsenteret sin kommende selvkørende robotaxi-tjeneste, Verne, som byder på luksus og avanceret teknologi. Den nye robotaxi har blandt andet en 43 tommer stor skærm, lydsystem med 17 højttalere og sæder, der kan lænes tilbage, så du virkelig kan slappe af på turen.

Se også: Sammenlign priser, specifikationer og kvalitet på elbiler

Skal komme i 30 byer globalt

Verne, som den tjenesten hedder, er opkaldt efter den franske forfatter Jules Verne. Det er planen, at tjenesten først skal lanceres i Zagreb i 2026 og senere i Manchester.

Hvis det bliver en succes, er det planen, at tjenesten skal lanceres i yderligere ni europæiske og mellemøstlige byer. Målet er herefter, at tjenesten rulles ud til 30 flere byer globalt.

Den kommende robotaxi bliver en direkte konkurrent til Teslas Robotaxi. Tesla har meldt ud, at de lancerer deres Tesla Robotaxi den 8. august. Der er tale om et projekt, som Elon Musk har arbejdet på i årevis. Det er undervejs blevet udsat flere gange, men nu ser det altså ud til, at der sker noget.

Tesla har ikke meldt ud, hvor tjenesten vil være tilgængelig. Vi forventer dog, at det vil være muligt at bestille en Tesla Robotaxi i flere større amerikanske byer.

Se også: Tesla gør klar til lancering af robotaxi

Kun plads til to personer

Verne-robotaxien er en kompakt coupe med to sæder og skydedøre. Den er designet uden rat, pedaler eller forrude, hvilket giver mere indvendig plads.

Indretningen minder mere om en stue end en traditionel bil med et ultrabredt display til underholdning og information. Passagererne kan nyde en personlig oplevelse med mulighed for at indstille sædeposition, kabinetemperatur, belysning og duft via en app.

Da der kun er plads til to personer, ser det ud, som om Verne er mere egnet til en luksuriøs tur med kæresten end til en festlig tur med vennerne i byen.

Se også: De bedste elbiler i Danmark lige nu

Kører testkørsel i Zagreb

Verne-taxiens selvkørende teknologi leveres af Mobileye og testes i øjeblikket på Zagrebs veje. Bilerne vil også blive produceret på Rimacs nye fabrik i Zagreb. Priserne vil variere afhængigt af lokationen, men Verne lover konkurrencedygtige priser i forhold til traditionelle tjenester som Uber.

Med Verne lover Rimac, at brugerne får en oplevelse, der er langt mere luksuriøs.

Se også: Se pris og bedømmelse af Tesla Model Y

Kommer ikke til Danmark foreløbig

Vi ved endnu ikke, hvornår Teslas taxier officielt kommer til at køre på vejene. Selv om den annonceres i august, kan der godt gå langt tid, inden vi kommer til at se skyggen af en – og Verne vil sandsynligvis først blive lanceret i løbet af 2026. Der kan altså gå noget tid, inden Verne og Teslas taxi-tjenester kommer til at køre side om side i samme byer.

Uanset hvornår tjenesten lanceres, vil det sandsynligvis vare rigtig langt tid, før vi før den at se i Danmark. Det er nemlig ikke lovligt at sende førerløse biler ud på vejene herhjemme. Danmark er langt fra det eneste land, hvor der skal være en fører i bilen. Det gælder langt de fleste lande både i og uden for Europa.

Både Tesla og Rimac må derfor afvente, at der kommer nye regler for førerløse biler, inden de overtager verdensherredømmet med selvkørende taxier.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Test og anmeldelser af elbiler i Danmark
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje