Škoda Vision 7S: 600 km rækkevidde og plads til syv

Škoda har løftet sløret for en stor elbil, der har plads til syv personer, lang rækkevidde, hurtig opladning - og så viser den fremtiden for kommende Škoda'er.

Škoda Vision 7S: 600 km rækkevidde og plads til syv

Škoda er en vigtig elbil for bilmærket – også selvom den stadig er en konceptbil. Godt nok har Škoda Vision 7S interessante specifikationer, men dens design er også en fremvisning af, hvordan kommende Superb, Kodiaq, Octavia og andre modeller fra bilmærket vil se ud fra næste år.

Oceaner af plads, lang rækkevidde

Inden vi tager et kig på designet, skal vi tage et kig på de specifikationer bilmærket i dag fremviser. Først og fremmest er Vision 7S en stor elbil. Der er nemlig plads til hele syv personer i den.

Den store bil skal også have et stort batteri. Vision 7S udstyres med et 89 kW-batteri, der giver den en teoretisk rækkevidde på op til 600 kilometer.

Også opladningshastigheden er der blevet skruet op for. Enyaq Coupé, den seneste elbil fra Škoda, kommer med 150 kW lynopladning. Vision 7S derimod kommer med hurtigere 200 kW lynopladning, som matcher biler som BMWs i4 og iX.

Læs også: Vision 7S er Škodas bud på fremtidens elbil

Det nye Škoda-design

Konceptbilen introducerer også ŠKODAs nye såkaldte Tech-Deck Face, hvor kølergrillen er betydeligt smallere og bredere end hidtil, samtidig med de lodrette ribber er erstattet af sort glas, som skjuler bilens sensorer.

Forlygterne danner et T i hver side af fronten med LED-kørelyset som den vandrette streg, og T’erne er også at finde på bagenden, hvor ŠKODA ellers har været kendt for C-formede lygter.

Forkofangeren har syv lodrette luftindtag, som hjælper med at køle batteriet, og et synligt bundskjold i aluminium understreger bilens robuste udtryk.

Den gennemgående midterkonsol kan have en integreret barnestol, placeret i midten af bilen – det sikreste sted – og forsædepassagererne kan holde øje med den lille via et kabinekamera, hvor billedet bliver vist, hvor som helst man ønsker det, på den 14,6” store touchskærm.

En af tre kommende elbiler fra Škoda

Vision 7S er en af tre kommende elbiler fra Škoda. Den er også den største, for de to andre er helt andre typer. Den ene er en lille og billigere elbil, men den anden er en kompakt SUV – sandsynligvis på størrelse med BMW iX1.

Det nye design på Vision 7S viser desuden, hvordan Škoda’er i mange år frem vil se ud. Det gælder også de nye Superb og Kodiaq, som får verdenspremierer i andet halvår 2023, og faceliftet af Octavia i 2024.

Se også: Nyheder om elbiler