Bilkøbere dropper Tesla og vælger alternativer

Tesla har svært ved at lokke nye kunder til. Konkurrenterne deriomod har lyttet til kunderne og lanceret attraktive nye elbiler.

Bilkøbere dropper Tesla og vælger alternativer

Resultatet af en ny markedsundersøgelse fra JD Power viser, at Tesla har svært ved at imponere nye elbilkøbere. Derimod ser fremtiden mere lovende ud for konkurrenterne.

Se også: Sammenlign bedømmelse, specifikationer og priser på elbiler

Nye elbilkøbere går uden om Tesla

Elbiler fra Tesla er stadig populære blandt de nuværende kunder, men anderledes ser det ud med de nye og potentielle kunder, afslører en markedsanalyse fra JD Power.

Det er dårlige nyheder for Tesla, især fordi en årelang afmatning i efterspørgslen på elbiler er begyndt at påvirke elbilproducentens salg. Tesla har rapporteret to kvartaler i træk med faldende salg, hvilket har vendt op og ned på flere års vækst for virksomheden.

Dertil kommer, at Teslas strategi om at underbyde konkurrenterne på prisen ikke længere er nok til at fortsætte væksten. Som følge heraf er bilfirmaets økonomiske resultater blevet ramt i første halvdel af 2024, hvor ikke-bilrelaterede indtægter har drevet den største vækst.

Se også: Priser og leasing af Tesla Model 3

Tesla har ikke lanceret nye modeller og har samtidig svært ved at få nye kunder i butikken. Derimod har traditionelle bilproducenter gjort et bedre stykke arbejde for at opfylde den gennemsnitlige købers behov, siger Frank Hanley, der er seniorchef for bilbenchmarking hos JD Power.

“De lancerer forbedrede biler, der er mere i tråd med, hvad kunderne ønsker, herunder forbedret indvendig opbevaring og materialer af højere kvalitet, samt sikrer, at funktionerne er nemme at bruge,” siger Frank Hanley.

Se også: Priser på alle elbiler fra Tesla

En svær fremtid for Tesla

Tesla skabte sig et navn blandt en bestemt gruppe af teknologikyndige og velhavende early adopters. Men nu er det Hr. og Fru Danmark, der skal ud at købe elbil.

Disse kunder søger noget mere praktisk, der efterligner oplevelsen af deres benzindrevne bil. Mange velkendte bilproducenter har i dag et stort sortiment af elbiler, der kun ser ud til at vokse. Tesla har de samme modeller, som de havde tilbage i 2019, men har derimod fokuseret med forbedringer og lavere pris.

Dertil skifter Tesla nu fokus væk fra nye elbilmodeller og over på Robotaxi og AI.

Herhjemme er Tesla Model Y og Model 3 stadig de mest solgte elbiler, men modeller fra Volkswagen, Audi, Renault, Volvo og flere haler ind på den amerikanske producent.

Se også: De bedste elbiler og alternativer til Tesla

Vi anbefaler:
De billigste elbiler i Danmark
Guide til den bedste forsikring af elbiler
Test og anmeldelser af nye elbiler i Danmark