Tesla Cybertruck får pletter – men det er ikke rigtig rust

Der er tale om overfladeforurening og ikke rust, mener Tesla-ingeniør om brune pletter på Tesla Cybertrucks karosseri.

Tesla Cybertruck får pletter – men det er ikke rigtig rust

Cybertruck-ingeniør Wes Morrill har på X kommenteret ejeres bekymringer over, at Tesla Cybertruck ser ud til at udvikle rustpletter i regnvejr.

Ifølge Wes Morrill er der ikke tale om, at Cybertruck ruster. De små, orange pletter er ifølge ham i virkeligheden flyverust, der blot rammer bilens overflade.

Se også: Se Teslas udvalg af elbiler i Danmark

Ikke rust, men flyverust

Hvad er forskellen? Rust kan æde sig vej igennem metal, så det mister styrken. Men her er der ikke tale om, at selve bilen ruster. Det rustfri stål er intakt.

Jernpartikler, der sidder på overfladen, kan dog reagere med det rustfri stål. Så ligger det rustne jern på bilens overflade, men altså uden at der er tale om egentlig rust.

Ifølge Wes Morril er der tale om overfladeforurening. Det er nemt at fjerne, da man bare kan bruge rengøringsmiddel til at tørre bilens overflade af.

Hans kommentar kommer, efter flere Cybertruck-ejere hævder, at deres bil har fået rustpletter efter at have stået ude i regnvejr. Tesla-ingeniøren får opbakning af Bearded Tesla Guy, som i en YouTube-video også fortæller, at der er tale om harmløse pletter, der nemt kan fjernes igen.

Se også: Find bedste forsikring til elbiler

Cybertruck skal vaskes med det samme

En bruger på forummet Cybertruck Owners Club har skrevet, at han endda blev advaret om mulig rust på bilen, allerede da han fik den udlevereret. En anden har delt et billede af brugermanualen til Cybertruck på nettet. Her fremgår det også, at man straks skal fjerne alle slags skidt og forurening fra bilen.

Ifølge manualen bør man straks fjerne snavs og skidt fra sin Cybertruck.

Efter Tesla for nylig er begyndt at udlevere Cybertrucks til kunderne, har flere beskrevet, hvad der ligner rustpletter på bilerne. Pletterne ser ud til at dukke op, når bilen har været udsat for regn.

Men der er altså blot tale om jern, der reagerer med den rustfri ståloverlade på Cybertruck og her danner flyverust. Det er altså ikke farligt. Men mange Cybertruck-ejere vil nok alligevel være en smule irriterede. For rustfri ikke tilsyneladende ikke ensbetydende med, at de bare kan læne sig tilbage uden at røre en finger for at holde bilen i topform.

Vi anbefaler:
Find billigste ladeboks til hjemmet
Priser og bedømmelser på elektriske pickups
Test og anmeldelser af elbiler i Danmark
Hvilke elbiler er Bedst i test?
Se alle elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026
Disse elbiler er billigst