Tesla: Fuldt selvkørende egenskaber til Europa

Tesla vil fra 2025 tilbyde mere avanceret selvkørende teknologi fra 2025. Fuldt selvkørende egenskaber (FSD) er klar til lancering i Europa.

Tesla: Fuldt selvkørende egenskaber til Europa

Teslas mest avancerede selvkørende teknologi, der indtil nu har været tilgængelig i en skrabet udgave, kommer til Europa næste år, oplyser den amerikanske elbilproducent.

Se også: Sammenlign priser og funktioner i elbiler

Fuld version af Tesla FSD på vej til Europa

Godt nok er det muligt at tilkøbe de såkaldte Fuldt selvkørende egenskaber (FSD) i Danmark, men det er stadig i en begrænset udgave i forhold til i USA. Men ikke meget længere, for Tesla er faktisk klar til udrulning i både Europa og Kina.

I et indlæg på den sociale medieplatform X oplyste Tesla, at FSD er planlagt til at blive lanceret i de to regioner i første kvartal af 2025. FSD betales i Danmark nu med et engangsbeløb på 58.300 kr., hvor det i USA er en abonnement på 99 dollar per måned (666 kr.).

I Europa er kun ældre udgaver af FSD tilgængelig, som mangler funktioner i nyeste udgave, og der er derudover andre forskelle på de inkluderede funktioner. For eksempel fungerer Smart Summon anderledes med FSD i USA. Blandt manglende funktioner i Europa er autostyring i byer. Med den fulde version af FSD behøver føreren af bil heller ikke holde på rattet.

Tesla tilbyder desværre ikke et komplet overblik over forskellene på Fuldt selvkørende egenskaber i USA og Europa.

Se også: Se Teslas udvalg af elbiler i Danmark

Skal først godkendes af myndigheder

Tesla oplyser, at de forventer nyeste FSD rulles ud i Europa og Kina i løbet af første kvartal 2025. Det er dog langt fra sikkert, at dette bliver en realitet.

De Fuldt selvkørende egenskaber bliver nemlig kun tilgængelige “under forudsætning af myndighedernes godkendelse”, skriver Tesla. Og netop dét kan blive et problem.

FSD har nemlig været i myndighedernes søgelys på grund af en række sikkerhedsproblemer.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Tesla har brug for FSD

Tesla er ved at gøre klar til lancering af deres Robotaxi, der bliver præsenteret den 10. oktober. Robotaxi skal angiveligt omdanne nuværende Teslaer på vejene til en selvkørende taxi-tjeneste, som ejerne vil kunne tjene penge på.

Det er dog nødvendigt, at disse biler er udstyret med nyeste version af FSD, hvis dette skal kunne fungere. Netop derfor er det vigtigt for Tesla at få godkendt teknologien i Europa og Kina, hvis de skal rulle Robotaxi ud globalt.

Læs også: Ny Tesla Model Y kommer i starten af 2025

Vi anbefaler:
Disse elbiler er Bedst i Test
if har markedets bedste elbilforsikring
Se hvilke elbiler der kommer de kommende år