Tesla vil fyre mere end 10 procent af medarbejderne

Efterspørgslen efter elbiler fra Tesla styrtdykker. Bilmærket forbereder sig på en svær tid og gør angiveligt klar fyring af tusindvis af medarbejdere.

Tesla vil fyre mere end 10 procent af medarbejderne

Der skulle angiveligt være en stor fyringsrunde undervejs hos bilproducenten Tesla, der netop er kommet ud af årets 1. kvartal med et skuffende resultat.

Se også: Sammenlign priser, specifikationer og kvalitet på elbiler

Tusindvis af Tesla-medarbejdere kan blive fyret

Der går angiveligt rygter om en kommende fyringsrunde hos Tesla. Nyheden kommer efter, at Tesla har fremvist et resultat for 1. kvartal 2024, hvor de leverede langt færre biler end forventet.

Tesla leverede i årets første kvartal 386.810 biler, hvor forventningen lød på knap en halv million. Det var et fald på 20,1 % i forhold til fjerde kvartal 2023. Kort efter kom nyheden om, at Tesla havde opgivet den billige elbil, Model 2, som var forventet at komme næste år.

Skal man tro rygterne, kan der være tale om fyringer af mere end 10 procent af arbejdsstyrken og helt op til 20 procent, skriver Reuters. Der kan potentielt være titusindvis af Tesla-medarbejdere, der snart står uden et arbejde.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Lavere efterspørgsel efter Tesla’er

Tesla har skåret ned på produktionen af deres elbiler. I sidste måned reducerede bilproducenten produktionen på Gigafactory Shanghai, som er den mest produktive fabrik.

Det har været forventet, at Tesla ville reducere produktionen for at justere for det, der ser ud til at være en klart lavere efterspørgsel. I dag blev det rapporteret, at Tesla forkortede sine Cybertruck-produktionsskift på Gigafactory Texas, hvilket også vil betyde et fald i produktionen.

Elon Musk, administrerende direktør for Tesla, har for nylig udtrykt bekymring over den globale økonomi, og han har sat tempoet ned hos Tesla på grund af det, som for eksempel Gigafactory Mexico-projektet.

Se også: Alle elbiler fra Tesla i Danmark

2024 bliver en kamp mellem Tesla og BYD

På trods af et skuffende resultat i 1. kvartal er Tesla igen verdens største elbilproducent. BYD overtog Tesla i 4. kvartal 2023. Alt tyder på, at 2024 bliver en kamp mellem amerikanske Tesla og kinesiske BYD.

Der var store forventninger til Tesla Model 2, som nu måske ikke bliver til noget. Det er nemlig efterspørgsel flere, og billigere, modeller fra Tesla, hvor det i øjeblikket kun er Model 3 og Model Y der sælger godt. På anden anden side har BYD et stort udvalg af elbiler i forskellige typer og prisklasser.

Tesla og BYD forventes at ligge tæt hele 2024, men kommer der ikke en Model 2, vil 2025 med stor sandsynlighed se meget anderledes ud.

Se også: De bedste elbiler i Danmark lige nu

Vi anbefaler:
Bliv klogere på elbilforsikringen
Test og anmeldelser af elbiler i Danmark
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje