Test, bedømmelse og pris på BYD Seal

Er BYD Seal den bedste elektriske sedan for pengene i Danmark? Se fordele, ulemper og den samlede bedømmelse for BYD Seal.

Test, bedømmelse og pris på BYD Seal

BYD Seal er en utrolig vellykket elbil, der imponerer i test. Der er dog enkelte ting, hvor BYD kunne forbedre den flotte elektriske sedan. Velkommen til vores testen af BYD Seal.

Se også: Alle elbiler fra BYD i Danmark

BYD er den største udfordrer til Tesla lige nu. Faktisk solgte BYD i sidste kvartal af 2023 flere elbiler globalt end Tesla.

Det er ikke så mærkeligt, at BYD sælger så mange elbiler. Kvalitet kombineret med ekstremt skarp pris gør nemlig, at det er svært ikke at tage en BYD med i overvejelserne, når man kigger på elbil.

Seal er BYDs bud på en konkurrent til Tesla Model 3 og Xpeng P7. Det er en elektrisk sedan i mellemklasse med 5 siddepladser og et fornuftigt stort bagagerum. Her får man masser af udstyr og ydeevne til en meget rimelig pris.

Dertil har BYD Seal en fin rækkevidde på op til 570 kilometer og en fremragende 6 års fabriksgaranti.

Men hvor god er BYD Seal? Hvor meget plads er der til familien i den? Hvordan kører den? Hvad er godt og hvad er skidt? Vi giver herunder vores bedømmelse af BYD Seal.

Konklusion på test af BYD Seal

BYD Seal er alt i alt en meget vellykket elbil, der ender med en god samlet score. Den får en score på 77 ud af 100, hvilket betyder, at den får den samlede bedømmelse “God”.

Med 77 ud af 100 i score lander BYD Seal som den 4. bedste elektriske sedan i prisklassen. Den er den 6. bedste blandt alle sedaner i mellemklassen.

Designet er nydeligt, og materialerne og byggekvaliteten er generelt rigtig god. Kvaliteten og standardudstyret imponerer og man får virkelig meget for pengene. Læs mere om vores Kvalitet/Pris Ratio.

BYD Seal har også styr på sikkerheden. Den scorer 5 ud af 5 stjerner hos Euro NCAP i crash- og sikkerhedstest.

Se også: Varianter, priser og alt om BYD Seal

Se flere billeder af BYD Seal

Det gode ved BYD Seal

Først og fremmest designet på BYD Seal virkelig flot. Den er dertil også iøjnefaldende, hvor flere personer i testperioden har vist interesse for bilen.

Den er ikke kun flot, men også velbygget. BYD har skruet Seal godt sammen og kvaliteten af materialerne er også rigtig god.

Køreegenskaberne er også rigtig gode, hvor BYD har ramt en god kombination og sport og komfort. Den er tilpas sporty for en sedan, men stadig komfortabel og velegnet til at have familien med ombord.

Kabinen er flot, praktisk, komfortabel og der er overraskende god plads. Dertil er der ekstremt meget udstyr inkluderet i basismodellen, og prisen for den fulde udstyrspakke er meget rimelig.

Bagagerummet på 400 liter er også stort nok til de fleste.

Kan du lide god lyd? Så har BYD Seal det. Lydanlægget fra danske Dynaudio imponerer med virkelig god lyd.

Rækkevidden på 570 kilometer er bestemt også godkendt.

Se også: Prøvekør en BYD Seal

Dette kunne være bedre ved BYD Seal

BYD Seal har en god rækkevidde, men ikke den bedste lynopladning. 10-80 procent tager cirka 38 minutter, hvor konkurrenterne er en hel del hurtigere.

Godt nok byder infotainmentskærmen på en god skærm, hurtig ydeevne og en relativ simpel brugerflade, men der mangler funktioner, som burde være standard i en elbil. Og så er flere af systemets oversættelser virkelig dårlige og forvirrer brugeren.

BYD Seal har ikke den mest pålidelige førerassistent og skiltegenkendelse, og her er ingen parkeringsassistent.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026

Alternativer til BYD Seal

BYD Seal er uden tvivl et godt bud på en helt elektrisk sedan, men den får dog skarp konkurrence. Blandt konkurrenterne finder man Tesla Model 3, Xpeng P7, Hyundai Ioniq 6 samt de lidt dyrere Polestar 2 og BMW i4.

Se også: Test af elbiler på de danske veje

Vi anbefaler:
Leasingpriser på de 5 bedste elektriske sedaner
De bedste elbiler i Danmark lige nu
Guide til billigste ladeboks for elbiler