Test og anmeldelse af Kia Niro EV

Kia Niro EV er en elektrisk crossover med fine specifikationer, plads og interiør. En god elbil til familien til en rimelig pris.

Test og anmeldelse af Kia Niro EV

Overvejer i skiftet til en elektrisk bil, og er det en familievenlig elbil i god kvalitet til en fornuftig i søger? Så bør i helt sikkert tage et nærmere kig på Kia Niro EV.

Se også: Alle elbiler fra Kia

Den nye Kia Niro EV har fået en stor overhaling. Den er blevet meget pænere at se på og meget lækrere indvendigt. Cockpittet er taget direkte fra EV6, der er både større og dyrere.

For langt de fleste har Niro EV dog alt det en moderne familiebil skal have: Godt med plads, høj komfort og fornuftige specifikationer for en elbil. Og så er prisen ganske fornuftig. De betyder dog ikke, at der ikke er plads til forbedring.

Er Kia Niro det rigtige valg af elbil for jer? Nedenfor kan du se vores samlede bedømmelse af den, hvor den placerer sig i forhold til konkurrenterne, og læse om de gode og dårlige ting ved Niro EV.

Konklusion på test af Kia Niro EV

Den nye Kia Niro EV ender efter vores test med en samlet score på 78 ud af 100, hvilket giver den bedømmelsen “god”.

Med en pris fra 349.900 kroner er Kia Niro EV en crossover i prisklassen 300.000 til 399.999 kroner, hvor den klarer sig ganske fint i forhold til konkurrenterne. Her nupper den nemlig en flot 6. plads.

Kvaliteten er også god i Niro EV. I vores Kvalitet/Pris Ratio får den bedømmelsen “Exceptionelt meget kvalitet til prisen”. Læs mere om Kvalitet/Pris Ratio.

Kia Niro EV er dertil en sikker bil, da den scorer topkarakter i sikkerheds- og crashtest hos Euro NCAP.

Se også: Varianter, priser og specifikationer på Kia Niro EV

Se flere billeder af Kia Niro EV

Det gode ved Kia Niro EV

Det nye design på Niro EV er lykkedes Kia rigtig godt. Den har fået et moderne touch, men ikke så meget, at den skræmmer nogle væk.

Byggekvaliteten er god og materialerne i kabinen er af fin kvalitet. Designet på cockpittet er rigtig godt og der er gode genvejsknapper til de vigtigste funktioner. Dertil har basismodellen masser af udstyr inkluderet.

Det er en behagelig oplevelse af køre Kia Niro EV, og blive kørt i den. Den er komfortabel, praktisk og man føler sig tryg i den.

Sæderne er behagelige, der er god plads i kabinen, hvor der på bagsædet er udmærket benplads og rigeligt højt til loftet. Også bagagerummet på 475 liter er stort og har en praktisk stor åbning.

Kia Niro EV har en rækkevidde på op til 460 kilometer, hvilket er ganske tilfredsstillende.

Kvaliteten af skærmene i Niro EV er rigtig god og ydeevnen i infotainmentsystem er god. Softwaren har også et udmærket design, og der understøtter Apple CarPlay og Android Auto.

Standard lydanlægget spiller tilfredsstillende godt, og er godt nok til de flestes behov. Men der findes bestemt bedre derude.

Sikkerheden er i top. Niro EV scorer 5 ud af 5 stjerner hos Euro NCAP.

Med 7 års / 150.000 km nybilsgaranti har Niro EV en fremragende garanti.

Se også: Prøvekør en Kia Niro EV

Dette kunne være bedre ved Kia Niro EV

Man bliver ikke blæst væk at dens køreegenskaber og ydeevne. 0-100 km/t tager 7,8 sekunder. For en familiebil er det fint at den er lidt “kedelig”, men den er på ingen måde sportslig – heller ikke, når den er sat i “Sport”.

Opladningshastigheden er ikke imponerende. Den lader med op til 72 kW ved en DC-oplader, hvor 10-80 procent tager mindst 43 minutter.

Infotainmentsystem er langtfra det mest intuitive, selvom designet er fint. Der skal nogle gange trykkes mange gange, oversættelser er ikke altid gode og man ved ikke altid hvor man skal trykke.

Ved højere hastigheder på motorvej er der lidt for meget støj i kabinen. Det er dog noget man fint kan leve med.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Alternativer til Kia Niro EV

Kia Niro EV er en crossover i mellemklassen, der konkurrerer mod elbiler som Skoda Enyaq iVTesla Model YNissan Ariya, Volkswagen ID.4, MG Marvel R, Toyota bZ4X og andre.