Toyota med to nye elbiler: Prisbillig SUV og sporty crossover

Toyota har løftet sløret for to nye konceptbiler, der kommer til Europa - den ene til en meget skarp pris. Læs om Sport Crossover Concept og Urban SUV Concept.

Toyota med to nye elbiler: Prisbillig SUV og sporty crossover

Toyota har nu fremvist to kommende elbiler, hvor den ene bliver en mindre familievenlig crossover med en attraktiv pris og den anden en sportslig og komfortabel crossover. Vi tager et kig på de nye konceptbiler, hvis design ifølge producenten er tæt på at det endelige.

Se også: Disse SUV’er er bedst i test

Ny elbil fra Toyota i den mest populære klasse

Toyota fremviser nu en af deres seks kommende elbiler, der lander i Europa frem mod 2026. Den nye elbil, der er en mindre SUV/crossover på størrelse med en Jeep Avenger, er der store forventninger til.

Toyota fortæller nemlig, at netop denne bilklasse bliver en af de mest populære i Europa i fremtiden. Toyota har taget sine erfaringer fra Yaris Cross i udviklingen af den nye elbil, der både byder på en høj grad af fleksibilitet og leverer den kvalitet, holdbarhed og pålidelighed, som generelt kendetegner biler fra Toyota, skriver producenten.

Se også: Priser, specifikationer og booking af prøvetur i elbil

Urban SUV Concept, som den nye konceptbil hedder, er tæt på at være en færdig bil, fortæller Toyota. Den måler 430 cm i længden, 182 cm i bredden og 162 cm i højden.

Pladsen i kabinen er maksimeret med et fleksibelt interiør, der let kan justeres efter behov, hvis der er brug for mere plads til enten passagerer eller til bagage.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026

To motor- og batteristørrelser

Det bliver i den kommende elbil fra Toyota muligt at vælge mellem forhjulstræk og firehjulstræk, som vi forventer er konfiguration med en og to elektriske motorer.

Der også bliver to forskellige batteristørrelser at vælge imellem – igen alt efter ens budget og behov for rækkevidde.

Hvordan rækkevidden, ydeevnen og pladsen bliver er Toyota ikke klar til at afsløre endnu.

Man kunne også håbe på, at Toyota til den tid er klar med et nyt infotainmentsystem. Deres nuværende fra elbilen bZ4X kan du læse mere om her.

Se også: Alle de billigste elbiler i landet

En rummelig og sporty crossover

Den anden model fra Toyota, døbt Toyota Sport Crossover Concept, er en aerodynamisk, sporty og komfortabel crossover, som vi forventer vil byde på en lang rækkevidde.

Toyota fortæller, at den vil være et attraktivt bud til førstegangskunder af elbiler og et stilfuldt alternativ til SUV’er. Den tilbyder maksimal komfort kombineret med det praktiske ved fem døre, et stort bagagerum og generøs benplads bagi.

Hvornår kommer den?

Hvornår kommer den nye elbil fra Toyota? Ifølge producenten vil de være klar med Urban SUV Concept i løbet af 2024. Toyota Sport Crossover Concept lander som færdig elbil i 2025.

Se også: Find bedste forsikring til din elbil