EX30 kan blive Volvos bedst sælgende bil

Der er store forventninger til den nye EX30, som Volvo, på trods af den meget rimelige pris, forventer at kunne tjene en styrtende på.

EX30 kan blive Volvos bedst sælgende bil

Det er nu to uger siden, at Volvo løftede sløret for deres seneste elbil. EX30 er Volvos mindste og billigste elbil til dato – og endda en af de billigste elbiler i Danmark. På trods af den lave pris føler den svenske elbilproducent sig overbevist om, at den vil blive deres mest profitable bilmodel.

Se også: Se alle elbiler og deres specifikationer

Volvo har store forventninger til EX30

Producenterne har generelt svært ved at tjene penge på elbilerne – hvis altså man ser bort fra Tesla. Det er også en af grundende til, at der lige nu ikke er mange små og billige elbiler på markedet.

EX30 er en overraskende Volvo-elbil. Volvo er et premium bilbrand, der er kendte for deres høje kvalitet, sikkerhed og ikke mindst relativt høje priser. Volvo er gået fra at lancere topmodellen EX90 til knap en million kroner og direkte til EX30 til  cirka en fjerdedel af prisen.

Og her skal man tage i betragning, at EX30 stadig byder på meget lovende specifikationer, som for eksempel op til 480 kilometer, 0-100 km/t på ned til 3,6 sekunder og en stor infotainmentskærm med hurtig ydeevne og et brugervenligt Google infotainmentsystem. Og i sand Volvo-stil er EX30 spækket med sikkerhedsudstyr.

Læs også: Volvo EX30 lanceret: Lille elektrisk SUV til skarp pris

Meget elbil for pengene… i en Volvo?

Value for money-elbil fra Volvo? EX30 er derfor lidt af en gamechanger for Volvo, der pludselig gerne vil sælge elbiler i massevis. Ikke nok med at Volvo forventer at sælge mange EX30, så forventer de samtidig at tjene penge på den.

Akhil Krishnan, der er chef for Volvos small car programs, fortalte tidligere på ugen til Automotive News, at Volvo har en bruttofortjeneste på 15 til 20 procent på EX30.

Læs også: Første indtryk af Volvo EX30 – sådan er den lille elbil

Hvordan vil Volvo tjene penge på EX30?

Volvo kan opnå dette ved at udnytte Geelys fælles platform, omkostningsreduktioner og optimering af forsyningskæden.

EX30 fremstilles i Kina på Geelys SEA-platform (Sustainable Experience Architecture), som deles med andre modeller og mærker i koncernen, heriblandt Smart #1 og Zeekr X.

EX30 skal hjælpe Volvo med at fordoble sit globale salg til 1,2 millioner enheder i midten af årtiet. Hos Volvo er de overbeviste om, at den vil blive deres bedst sælgende bil, hvilket primært skyldes den overkommelige pris.

Endnu billigere Volvo-elbiler i fremtiden

Dertil vil Volvos næste generation af elektriske modeller vil have 30 procent lavere produktionsomkostninger. For at opnå dette følger Volvo Teslas vej og planlægger at bruge strukturelle batteripakker og megastøbninger for at reducere kompleksitet, omkostninger og produktionstid.

Se også: Find den rigtige forsikring til elbil hos If