Volvo EX30 Cross Country er en terrængående lille elbil

Volvo EX30 kommer i løbet af næste år også i en Cross Country-variant. Læs hvordan den er anderledes end Volvos lille nye elektriske SUV.

Volvo EX30 Cross Country er en terrængående lille elbil

I går lancerede Volvo EX30, der er deres mindste, hurtigste og ikke mindst billigste elbil til dato. Faktisk er Volvo EX30 en af de billigste elbiler i Danmark lige nu. Volvo EX30 forventes at komme til Danmark tidligt næste år, og senere samme år kommer en Cross Country-udgave den.

Se også: Aktuelle priser på elbiler

En mere terrængående Volvo EX30

Volvo EX30 ser lovende ud. EX30 har en startpris fra 274.000 kroner, har op til 480 kilometer rækkevidde, kører 0-100 km/t på ned til 3,6 sekunder, har hurtig opladning, hurtigt og brugervenligt infotainmentsystem og ikke mindst en rummelig og praktisk kabine og bagagerum på trods af dens lille størrelse.

Volvo EX30 kan bestilles allerede nu og lander i Danmark tidligere i 2024. Den tilbydes lige nu i tre varianter, men vil senere næste år tilbydes i endnu en variant.

Volvo løftede nemlig også lidt af sløret for en terrængående EX30 Cross Country, der kommer med flere ændringer i designet.

Volvo EX30 Cross Country vil have øget frihøjde, 19-tommer sorte hjul og mulighed for at vælge 18-tommer fælge med skræddersyede dæk, der er klar til offroad.

Volvo EX30 Cross Country ser mere hårdfør ud end den almindelige EX30. Vi synes den ser ret lækker ud.

Den kan kendes på glideskinnerne på fronten, siderne og bagsiden, de specielle sorte paneler på kofangeren og bagklappen samt Cross Country-brandingen med det lille, svenske flag monteret på kølerhjelmen.

Se også: Test af elbiler

Pris og rækkevidde på EX30 Cross Country?

Det var dog ikke alt Volvo var klar til at afsløre om Cross Country-varianten af EX30. Man må gå ud fra, at den øgede frihøjde samt de tærrengående dæk vil have en negativ indflydelse på rækkevidden, men der er endnu ingen specifikationer fra Volvo.

Vi gætter på, at denne variant kun kommer med firehjulstræk, da det giver bedst mening for en offroader. EX30 med firehjulstræk koster 381.000 kroner med dobbelte elektriske motorer, der yder 315 kW.

Den almindelige Volvo EX30 starter ved 274.000 kroner, men der er heller ikke en pris på Cross Country-varianten endnu. Den skal vi nok først forvente kommer næste år.

Se også: Find den billigste forsikring af elbil hos If