Volvo EX90 klar – med fejl og manglende funktioner

Efter store forsinkelser får tålmodige kunder til elbil-flagskibet Volvo EX90 at vide, at deres biler leveres med fejl og mangende funktioner.

Volvo EX90 klar – med fejl og manglende funktioner

Volvo store flagskibs-elbil har været ramt af enorme forsinkelser, men er snart klar til levering. Dog har de tålmodige kunder med forudbestilling fået besked om, at bilen leveres med manglende funktioner og fejl.

Se også: Sammenlign og se priser på elbiler fra Volvo

Ingen trådløs Apple CarPlay, batteritab og manglende sikkerhedsfunktioner

Volvo er begyndt at sende e-mails til kunder, der har reserveret EX90, med et overblik over funktioner, der “kan være forsinkede, når du modtager din EX90”, rapporterer Motor1. Listen omfatter flere funktioner i den store premium SUV fra Volvo, der herhjemme koster fra 812.876 kr.

Volvo lancerede EX90 tilbage i november 2022, men rendte herefter ind i alvorlige softwarerelaterede problemer i udviklingen. Halvandet år senere skulle Volvo meget snart have de første EX90 klar til de meget tålmodige kunder. Det bliver dog nok ikke helt, som kunderne havde håbet på.

Ved levering vil Volvo EX90 mangle funktioner og have fejl som:

  • Advarsel om tværgående trafik med automatisk opbremsning
  • Kurvehastighedsassistent
  • Trådløs Apple CarPlay
  • Batteritab over tid, når bilen holder parkeret
  • Mangler V2L tovejs-opladningsfunktion
  • Mangler Plug & Charge-funktioner
  • Mangler “Smart opladning”

Volvo oplyser dertil, at LiDAR-systemet vil få en opdatering i fremtiden, der gør det muligt at udnytte systemets fulde potentiale.

Den tovejs-opladningsfunktion, der gør det muligt for ejere at sende strøm fra bilen tilbage til deres hjem eller til elnettet, vil ikke være tilgængelig i første omgang. Smart Charging-programmet, der automatisk bestemmer de bedste tidspunkter for opladning baseret på priser og effektivitet, samtidig med at det tager højde for planlagte afgange, er også forsinket.

Volvo siger også, at ejerne vil opleve, at batteriet aflades en smule, mens bilen er parkeret, fordi bilen skal holde EX90’s centrale computer kørende. EX90 vil miste ca. tre procent i løbet af 24 timer. Hvis bilen parkeres i 72 timer uden opladning, vil batteritabet ophøre, da bilen går i en “deep sleep”-tilstand for at spare på strømmen.

EX90’s “Plug & Charge”-funktion mangler også i de første leverancer. Den giver ejerne mulighed for at tilslutte sig opladere uden at skulle bruge en app eller et kreditkort, og ejeren faktureres automatisk via en opladningskonto, der er oprettet på forhånd.

Se også: Pris, bedømmelse og specifikationer på Volvo EX90

Fejl og mangler rettes med softwareopdateringer

Størstedelen af disse funktioner vil blive gjort tilgængelige via gratis opdateringer over-the-air (OTA), oplyser Volvo. Nogle opdateringer kan kræve, at ejerne besøger en Volvo-forhandler, og bilproducenten vil underrette disse ejere på forhånd. Dog oplyser Volvo ikke hvornår disse fejl og mangler forventes rettet.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbiler
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den