VW ID.7, Xpeng G9, Kia EV9 og BMW i5 får topkarakter i sikkerhed

Volkswagen ID.7, Xpeng G9, Kia EV9, BMW i5, Mercedes EQE SUV og flere elbiler har været gennem crash- og sikkerhedstest og scorer topkarakter.

VW ID.7, Xpeng G9, Kia EV9 og BMW i5 får topkarakter i sikkerhed

En lang række elbiler er blevet udsat for Euro NCAPs strenge 2023 crashtest og sikkerhedstest, hvor alle på når to får topkarakter.

Se også: Sammenlign elbiler på sikkerhed og specifikationer

5 ud af 5 stjerner i sikkerhed

Euro NCAP har haft 10 af de nyeste elbiler, hvoraf ni vejer over 2 ton, gennem deres intensive sikkerheds- og crashtest. De store elektriske SUV’er er populære blandt bilkøbere, men kan på grund af deres størrelse og vægt være farligere i trafikken.

De store elbiler har dog klaret sig godt i Euro NCAPs nyeste 2023-test, der er deres strengeste til dato. De testede biler er BMW i5, BYD Seal U, BYD Tang, Hyundai Kona Electric, Kia EV9, Mercedes-Benz EQE SUV, Volkswagen ID.7, Xpeng G9, Smart #3 og Vinfast VF8.

Se også: Se de bedste elbiler til familien

Med en officielt crashtest på Xpeng G9 har vi nu opdatere vores test af den.

Tæt på alle disse elbiler har scoret topkarakter i testen og opnår derved den bedste sikkerhedsvurdering fra Euro NCAP.

Bilerne udsættes for forskellige prøver og crash test, blandt andet frontal- og sidekollisioner med attrapper (dukker- crashtestdummies) fastspændt i bilernes sæder, hvor de tildeles en karakter for sikkerheden for voksne, børn, for fodgængere og bilernes indbyggede sikkerhedsfunktioner.

Se også: Sammenlign alle elektriske SUV’er i Danmark

VW ID.7 har den andenhøjeste sikkerhedsscore blandt testede elbiler i 2023.

Volkswagen ID.7 tager flot 2. plads

Med samlet score på 5 stjerner med 95 procent for fører og voksne, 88 procent for børn, 83 procent for fodgængere og 80 procent for sikkerhedsfunktioner har Volkswagens ID.7 den andenhøjeste score blandt alle elbiler testet i 2023.

Det er Nio ET5, der stædigt holder fast i 1. pladsen blandt de elbiler, der er testet i 2023.

Knap så godt ser det ud for Hyundai med deres nye Kona Electric, som kun får 4 ud af 5 stjerner. Ifølge Euro NCAP var bilens sikkerhedssystemer, som automatisk nødbremse, ikke imponerende nok.

Vinfast VF8 får ligesom Kona Electric 4 ud af 5 stjerner.

Se også: Disse nye elbiler er bedst i test

Se også:
Kommende elbiler i 2024
Få den helt rigtige elbilforsikring
Bedste hjemmeopladning og ladenboks til elbil