Rygte: VW og Huawei udvikler selvkørende teknologi sammen

I et samarbejde skal Huawei og Volkswagen angiveligt udvikle selvkørende teknologi sammen. Volkswagen skal stå i spidsen for projektet.

Rygte: VW og Huawei udvikler selvkørende teknologi sammen

Volkswagen har opgraderet deres fokus på de grønne biler, og Huawei vil utroligt gerne være til stede i fremtidens elbiler. Et VW og Huawei samarbejde er ikke nyt, men nyt er rygterne om et joint venture, hvor de sammen skal bygge selvkørende teknologi.

Volkswagen har planer om at stoppe salget af fossilbiler inden 2035 og i 2050 have en ren batteridreven flåde. Huawei har skiftet deres fokus fra mobiltelefoner og går nu all-in på teknologi i biler. Huawei arbejder allerede sammen med flere kinesiske bilproducenter og har også samarbejdet med VW, hvor de blandt andet skulle levere 4G-udstyre til biler. Det kunne tyde på, at begge parter er glade for samarbejdet, for det fortsætter angiveligt med et nyt projekt.

Læs også: 30 millioner Volkswagen-biler får 4G-teknologi fra Huawei

 VW og Huawei vil udvikle teknologier til autonom kørsel

Nye rygter fortæller nemlig, at Volkswagen og Huawei sammen skal udvikle avancerede teknologier til autonom kørsel.

Ifølge flere kilder vil joint venture-selskabet forsyne den tyske koncern med muligheder som leverandør af selvkørende teknologi. En mulighed, som begge parter drøfter, er, at VW skal være den kontrollerende aktionær med kapitalinvestering, mens Huawei vil bidrage med teknologi og intellektuel ejendom, herunder software og chipteknologi. Projektet skrider hurtigt fremad, påstås det i rapporten.

For at fremme udviklingen af samarbejde vil ledende tekniske talenter fra Huawei deltage i projektet. Su Jing, tidligere chef for Huaweis afdeling for intelligente kørselsteknologi, vil være en af dem. I juli blev lederen fjernet fra sin stilling på grund af upassende kommentarer om Teslas Autopilot-ulykker.

Rapporten tilføjer, at Huawei har indgået partnerskab med VW Groups premium-mærke Audi om levering af løsninger til autonom kørsel. Netop dette vil være grundlaget for det kinesiske selskabs samarbejde med VW Group.

Læs også: Volkswagen tredobler salget af elbiler i 2020

Mere til historien

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. 29/9/2021 publicerede vi en sag med fokus på Huawei-chef maner til ro: 6G må ikke hypes som 5G blev det – Du kan læse den her. Se også de seneste nyheder om emnet her.