Xpeng skal gøre Volkswagens elbiler bedre og billigere

Xpeng skal hjælpe Volkswagen med at bygge ny arkitektur til elbiler, der skal gøre bilerne bedre samt sikre hurtigere produktion og lavere priser.

Xpeng skal gøre Volkswagens elbiler bedre og billigere

Teknologivirksomheden og elbilproducenten Xpeng skal i samarbejde med Volkswagen bygge komponenter og artitektur til fremtidens elbiler. Teknologierne skal bruges i Volkswagens kommende elbiler.

Se også: Sammenlign elbiler i Danmark på pris og specifikationer

Volkswagen og Xpeng i tæt samarbejde

Den kinesiske elbilproducent Xpeng har etableret projekthuse for ingeniører i samarbejde med den tyske bilproducent Volkswagen for at fremskynde udviklingsprocessen af en ny elbilarkitektur, oplyser Reuters.

De nye projekthuse, som vil blive placeret i Guangzhou og Hefei i Kina, er lagerbygninger, hvor ingeniører fra begge parter kan arbejde sammen.

Lagrene skal hjælpe parterne med at starte produktionen af den fælles udviklede arkitektur – konfigurationen af elektroniske komponenter, moduler og netværk til brug i kommende elektriske køretøjer.

Se også: Alle elbiler fra Volkswagen på de danske veje

Volkswagen forventer, at elbiler med den nyudviklede teknologi vil være klar om to år.

“Fra 2026 vil alle elbiler af mærket Volkswagen i Kina være udstyret med denne meget kraftfulde og effektive arkitektur,” sagde Ralf Brandstätter, medlem af bestyrelsen for Volkswagen AG i Kina.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Billigere elbiler fra Volkswagen

Vestlige bilproducenter har store udfordringer med at følge med de kinesiske elbilproducenter, hvor udviklingen går meget stærkt. De udfordres specielt på de mindre og mere prisoverkommelige elbiler, hvor de kinesiske producenter har flere attraktive modeller på markedet. Flere af disse har også kurs mod det europæiske marked, hvor konkurrencen i øjeblikket er lille.

De to nye projekthuse skal gøre Volkswagens elbiler mere konkurrencedygtige i fremtiden. Volkswagen planlægger at bruge sin nye arkitektur til intelligente og elektriske biler til at lave mere overkommelige elbiler på sit største marked – det kinesiske marked.

Sidste år købte Volkswagen for 4,5 milliarder kroner 4,99 % af Xpeng med målet om i fællesskab at lancere to elbilmodeller med Volkswagen-mærket inden 2026.

Indtil videre er der kun tale om elbiler med den nye arkitektur til det kinesiske marked, men mon ikke Volkswagen ønsker at benytte den nye teknologi og viden på det europæiske marked også.

Se også: Se kommende elbiler i 2024, 2025, 2026

Vi anbefaler:
Disse elbiler er Bedst i Test
Hvilke elbiler er de billigste i Danmark?
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Bedste ladeløsning med serviceaftale